Buna seara.
Va rog sa ajutati cu un sfat legat de situatia urmatoare.
Am dorit sa ma inscriu in programul RepowerEU. Firma aleasa este cea care mi-a instalat sistemul fotovoltaic. In primul mail primit de la ei mi-au expus conditiile de accesare ale programului si au specificat expres ca modul de selectie al dosarelor v-a fi pe principiul "primul venit=primul servit".
Am completat toate hartiile, am semnat contractul, am scos extras CF si le-am trimis dosarul complet.La doua saptamani distanta dupa ce eu le-am trimis actele sa primesc alt email in care mi se spune ca s-au razgandit, si ca prioritate la finantare au cei care lasa recenzii pozitive pe retelele sociale, cei care ii recomanda sau cei ce le aduc clienti noi.
De asta intreb: Programul fiind pe fonduri europene, e legal sa faca asta? In relatia dintre mine ca si client si ei, este legal sa faca lucrurile acestea?
Mentionez faptul ca nu am fost de acord cu aceasta aberatie, sa fiu obligat sa le fac publicitate pentru a fi eligibil intr-un program pe fonduri europene
Bună ziua, după ce ați semnat contractul v-au transmis că s-au răzgândit? Ați plătit vreo parte din bani? Ai semnat și ei contractul? Aveți un exemplar? Este menționată posibilitatea denunțării unilaterale a contractului în situații prefum cea descrisă?
Pentru a vă putea da un răspuns, ar fi nevoie de mai multe informații.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Dupa semnarea contractului, la distanta de 12 zile au trimis alt email in care specifica faptul ca s-au razgandit si nu mai sunt aceleasi conditii initiale. Este fara coplata acest program prin urmare nu am platit nimic. Nu am exemplar semnat de ei, doar cel semnat de mine si trimis pe adresa de mail. Le-am trimis in scris cerere de denuntare a contractului. Pe partea de legalitate pot fi trasi la raspundere pentru actiunile lor? Practic au "agatat" clientii prin metoda "primul venit=primul servit" ca mai apoi sa "oblige" oamenii sa le faca reclama. Acest aspect fiind definitoriu pentru a fi inscris pe lista. Eu unul ma simt inselat prin aceasta practica. Daca fac plangere penala se poate incadra la vreun articol din codul penal?
Bună ziua, înțeleg că practic, după ce v-au transmis dânșii că s-au schimbat condițiile, dumneavoastră ați ales să denunțați contractul. Întreruperea intempestivă și abuzivă a relațiilor contractuale, poate fi atacată în instanță. De asemenea, din moment ce ați semnat un contract, ați fi putut (înainte de a le transmite o cerere de denunțare a contractului) să le transmiteți că deja contractul este semnat, astfel că nu mai pot fi modificate clauzele.
Referitor la ultima întrebare, este destul de greu de identificată vreo infracțiune în acest caz. Nu ați suferit vreun prejudiciu material.
micsa84
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Acel contract, in sine, nu cred ca are foarte mare valoare momentan. In cadrul acestui program s-au inscris un anumit numar de instalatori. Numarul de proiecte pe fiecare instalator este dat de un anumit punctaj. Punctajul fiecarui instalator este calculat in functie de cifra de afaceri si profit. De exemplu firma de fata estimeaza ca o sa aibe 1000 de beneficiari ai programului. Din ce am inteles s-au incheiat vreo 1800 de contracte intre clienti si firma. Esentiala este ordinea in care instalatorul alege sa inscrie persoanele pe site-ul Ministerului Proiectelor Europene. Aici lucrurile nu sunt ok din punctul meu de vedere, cum se face aceasta departajare si cum se depun aceste dosare. Nu sunt proceduri clare si totul este foarte arbitrar. Daca stiam de aceste proceduri nu incheiam acel contract, si ma indreptam spre alt instalator. Acum practic nu mai am sanse sa ma inscriu la altcineva deoarece se poate incheia contract cu o singura firma. Eu practic pierd o potentiala finantare de 5000 de euro din cauza acestor proceduri schimbate peste noapte.