avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare CIM si fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare CIM si fisa postului

Salut tuturor . Cu respect ,as dori si eu un sfat. Am lucrat la o firma nationala cu sediul in Bucuresti.Postul care trebuia sa il ocup dupa interviu era de operator de telecomunicatii cu contract pe perioada determinata de 6 luni.Dupa cele 6 luni am fost angajat cu contract pe perioada nedeterminata in aceeasi functie de operator cu aceeasi fise a postului,dar dupa anumite evaluari la punctul de lucru di orasul in care locuiesc si imi desfasuram activitatea am fost incadrat pe organigrama ca tehnician service si mutat la departamentul service fara a mi se modifica codul de angajare si salariu in CIM care era cu cel putin 50% mai mare la noua activitate, ramanand tot in departamentul vechi si pe vechia organigrama. In decursul a 2 Ani in care nu am facut altceva decat ce tine de fisa postului de tehnician sevice am tot facut sesizari la nivel de conducere pentru modificare acestor date .si salariu.
Acest lucru nu sa intamplat iar in prezent am primit decizie ca acel post de operator pe care figuram sa desfintat si am fost concediat pentru ceva care nu am facut. Ce se mai poate face ? Diferenta de salariu se mai poate recupera?
In primul rand ati fi putut contesta si cere anularea deciziei de concediere in instanta, in vederea reincdrarii dvs. Daca nu ati decazut din termenul de contestare, puteti face asta. In aceeasi cerere puteti introduce si capete de cerere referitoare la salarii restante neplatite sau alte cereri legate de relatiile de munca.
Referitor la diferentle dintre salariul incasat pe postul incadrat, inteleg ca de fapt si de drept ati ramas incadrat pe acelasi post (nu vi s-a schimbat CIM, fisa postului si nici in organigrama nu s-a modificat nimic ) si vi s-au modificat atributiile de serviciu, fara acordul dvs. scris (lucru ilegal conform art.41 C.mun.). In situatia aratata nu trebuia sa acceptati acest fapt. Puteti incerca in instanta sa probati raporturile de munca si modificarea acestora cu acordul dvs. si sa solicitati diferenta de salariu, dar.... nimeni in afara de instanta (pe baza probelor administrate ) nu va poate garanta plata retroactiva a acestora. Pot insa sa va mentionez ca rlatiile de munca sunt situatii de fapt si pot fi probate prin orice mijloc de proba, deci si cu depozitii de martori.
Succes!
Din moment ce dvs ati acceptat sa fiti platit ptr munca respectiva si ati acceptat sumele respective nu prea.. Aveti copii dupa toate hartiile pe care le-ati depus? ( cu nr de inregistrare binenteles?), degeaba ati fost incadrat in organigrama daca nu ati semnat si fisa postului cu noile atributii si nu vi s-a facut alt act aditional la CIM prin care vi se facea modificarea! Mai verificati si daca aceasta organigrama unde dvs ati fost incadrat a fost depusa pe undeva??( de exemplu ca anexa la contractul colectiv de munca....) daca nu, organigrama este interna si at ei oricand o pot modifica. Cred ca au luat aceasta decizie sa va dea preaviz cu desfiintarea postului ca o modalitate de a scapa de dvs, poate ca ii deranjau cate hartii tot faceati. Eu am mai intalnit si astfel de sefi!
In aceasta situatie care ar fi termenul de prescriptie? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Modificarea felului muncii suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cadrul aceluiasi angajator se adauga atributii noi unui angajat, astfel ca el ajunge sa faca parte din 2 departamente complet diferite. ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la un post de conducere la unul de execuție iDorin iDorin Bună ziua, În ce condiții se poate face trecerea de la un post cu responsabilități de conducere la unul inferior, de execuție ? Se poate face fără ... (vezi toată discuția)