avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am următoarea problemă: tatăl meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am următoarea problemă: tatăl meu a decedat, acesta ...

Bună ziua!
Am următoarea problemă tatăl meu a decedat, acesta nu a avut venit, nu a avut nici pensie, a fost întreținut de Mama mea. Menționez că mama trăia în concubinaj cu tatăl meu timp de 30 de ani. Tata are încă un copil din prima căsătorie, mentionez că acesta nu ținut legătura nici cu tata nici cu mine, mai mult, acesta nici la înmormântare nu a venit. In casa în care trăim este intabulat pe bunicii mei, dar acuma fratele meu vrea să-l intabuleze pe tata și vrea sa ne de-a afara din casă, pentru că nu avem de unde să-i plătim partea pentru că mama ii pensionar de boala iar eu am un salariu de 2500 pe care îl primesc in mână. In această privință se poate face ceva, Se poate face uzucapiune pe numele tatălui și a mamei mele?
Încă mai am o problemă cum am menționat tata nu a avut venituri, mama a cumpărat terenuri arabile dar când au fost făcute contractele de vânzare cumpărare aceste au fost făcute pe numele tatălui meu, nu știu ce a gândit mama. Ce se poate face că mama mea să aibă dreptul pe terenuri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:09, 19 Noiembrie 2024
Nu știu ce o fi gândit mama, dar din păcate, situația e sumbra.
Terenurile sunt ale tatalui și atât casa cât și Terenurile se vor imparti în mod egal între dvs si frate. Poate reușiți sa ii dati Terenurile la partaj și sa ramaneti cu casa.
Mama nu il mosteneste pe tata, deci numai dvs si fratele veti fi mostenitori, nu puteti uzucapa.
Așteptați sa va dea in judecata, vedeti ce vrea și între timp, mai strângeți ceva bani ca să aveți de platit sulte.
Poate reușiți sa va luați un serviciu mai ca lumea ca 2500 nu sunt bani.
Nu știu ce o fi gândit mama, dar din păcate, situația e sumbra.
Terenurile sunt ale tatalui și atât casa cât și Terenurile se vor imparti în mod egal între dvs si frate. Poate reușiți sa ii dati Terenurile la partaj și sa ramaneti cu casa.
Mama nu il mosteneste pe tata, deci numai dvs si fratele veti fi mostenitori, nu puteti uzucapa.
Așteptați sa va dea in judecata, vedeti ce vrea și între timp, mai strângeți ceva bani ca să aveți de platit sulte.
Poate reușiți sa va luați un serviciu mai ca lumea ca 2500 nu sunt bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi raspundeti. tatal meu vitreg ... LoredanaDamian LoredanaDamian Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi raspundeti. Tatal meu vitreg a decedat recent si dorim sa facem succesiunea pe o casa cu teren, unde jumatate avea tatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat ... liliana pirvu liliana pirvu Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat in luna iunie a acestui an. Dupa o saptamana a decedat si sotia lui cu care locuia in aceeasi ... (vezi toată discuția)