avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii (posturi) in administratia publica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii (posturi) in administratia publica locala

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:am functia de consilier superior in cadrul consiliului judetean.In urma pensionarii pe caz de boala a unei colege, toate atributiile cuprinse in fisa ei de posturi mi-au fost transferate mie. As vrea sa stiu daca intr-o astfel de situatie se poate solicita aprobarea cumulului de functii (posturi) conform Codului Muncii? daca nu se poate , va rog sa-mi specificati ce fel de posibilitati exista pentrua fi remunerata pentru pentru preluarea atributiilor unui alt angajat?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:10, 10 Februarie 2010
Dvs ca functionar public va supuneti prevederilor Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici. Prevederile Codului muncii nu va sunt aplicabile.
~ Conținut șters la cerere ~
De delegat atributii suplimentare, seful poate sa o faca, intrucat fac pariu cu dvs. ca in fisa postului pentru functia publica de baza, ultimul punct, la capitolul "atributii", suna cam asa:
" va indeplini orice alte atributii, la dispozitia sefului ierarhic":)
Cat despre remunerarea suplimentara, se face doar daca in acordul colectiv incheiat la nivelul instutiei (daca aveti asa ceva) este prevazut acel spor de pana la 50%, mentionat de contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010 (unele din prevederile acelui act au fost preluate si de acordurile colective).
Succes si spor la munca!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea de atributii ale unei functii publice de conducere de sef birou irina1980 irina1980 Buna ziua, sunt fc public la primarie si va rog din suflet sa ma ajutati ca nu mai stiu ce se poate si ce nu se poate. Incepand cu 1 ian 2009 am fost numita ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii klaudia772001 klaudia772001 Functionarii publici au dreptul la cumul de functii????? Exista majorari de salarii pentru asa ceva???????? (vezi toată discuția)
Delegare atributii fp alexandru andra alexandru andra Unui FP trebuie sa i se intocmeasca decizie de delegare unor atributii ale unui curier(personal contractual). Oare nu intram in incompatibilitate cf. Legii ... (vezi toată discuția)