avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil. ...

Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil.
Rudele apropiate ;
-3 surori in viata fara mostenitori
-o sora decedata, sot decedat dar 2 copii in viata
-frate decedat (tata), eu + frate si mama in viata.
Cum ar trebui procedat pentru a intra cineva in posesie sau posibilitatea de vanzare a imobilului, avand in vedere ca acesta acumuleaza datorii si in varianta in care nu este locuit. Fratele solicita o suma exagerata de la toti supravietuitorii pentru a deschide succesiune.
Multumesc frumos pentru orice informatie care ar debloca aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: gabriela_ruta@yahoo.com , utilizator 21:57, 12 Ianuarie 2025
Revin cu niste informatii noi
Fratele care detine actele necesare deschiderii succesiunii pentru acel imobil dupa matusa decedata, beneficiaza si are in folosinta agricola cateva suprafete de teren. Un motiv de tergiversare. Acele terenuri au ca proprietari acea matusa cat si tatal meu decedat.
Specific ca dupa decesul tatalui nu am facut succesiune
In aceste conditii date, cum ar trebui procedat ?
La fel. Tot în instanță.

Daca un succesor a instrainat un imobil pe chitanta de mana si alti succesori il reclama in instanta, primul isi mai poate primi vreun drept asupra imobilului de el instrainat?

raluk0207 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)
Succesiune abc53 abc53 Buna ziua ,in urma decesului unei matusi(sora tatei ,care este decedat) am devenit posibil mostenitoare.Aceasta sora a tatei nu a avut copii,sotul ei decedand ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)