avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,as dori sa stiu daca parinti sunt divortati ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,as dori sa stiu daca parinti sunt divortati si au un ...

Buna ziua,as dori sa stiu daca parinti sunt divortati si au un copil iar cu timpul unul din parinti sufera de althaimar si dementa, cine are obligatia sa aiba grija de el.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:48, 20 Noiembrie 2024
Copilul este pe primul loc, daca doreste sa-si ingrijeasca parintele.
Daca copilul refuza, se vor gasi alte solutii legale de ingrijire a persoanei aflate in nevoie.
Nu este adevărat. Este obligat,nu poate refuza. Pe mine m au obligat acum 7 ani sa fiu tutorele surorii mele de 44 de ani,care e bolnava de oligofrenie,după decesul părinților

Dapix a scris:

Copilul este pe primul loc, daca doreste sa-si ingrijeasca parintele.
Daca copilul refuza, se vor gasi alte solutii legale de ingrijire a persoanei aflate in nevoie.

Copilul poate fi obligat sa-i plateasaca PENSIE de intretinere parintelui aflat in nevoie, daca va fi dat in judecata.
Dar nu va fi obligat sa-i fie TUTORE.

Nici o instanta n-ar desemna un tutore care ar fi potrivnic celui aflat sub ocrotire.

Pensia ar putea fi de maxim 25% din venitul lunar net al celui obligat la intretinere.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligație fiu fata de parinte Lascu Adriana Lascu Adriana Bună ziua, În cazul în care fiul este pensionat pe caz de boala în urma unui accident de munca și tatăl acum este bolnav psihic și nici nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Curator sau tutore? oanalumi oanalumi Buna seara, Suntem doua surori, mama a decedat, iar tatal are dementa altzaimher. Cu sora mea nu ma pot intelege, deoarece si ea are o problema psihica. ... (vezi toată discuția)
Instituirea tutelei asupra mamei bolnave ContSters61389 ContSters61389 Mama este grav bolnava de dementa mixta si intentionez sa deschid actiune pentru tutela.Vreau sa stiu daca dupa instituirea tutelei pot sa o internez intr-un ... (vezi toată discuția)