avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am înțeles răspunsul! Dacă mor actualul soț ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am înțeles răspunsul! Dacă mor actualul soț are dreptul ...

Nu am înțeles răspunsul! Dacă mor actualul soț are dreptul la apartamentul meu din prima căsătorie la care nu am făcut partajul până acum? Acolo locuiesc fostul soț și băiatul nostru.Nu este normal să aibă dreptul la ceva ce am avut înainte de căsătoria noastră actuală. Copilul și fostul soț vor fi obligați să-l despăgubească? Dacă da ,ce trebuie să fac să nu aibă dreptul actualul sot la apartamentul meu din prima căsătorie daca nu fac partaj (cheltuielile sunt prea mari și apartamentul încă nu este intabulat)Există vre-o modalitate fără intabulatuare și fără partaj să trec pe numele copilului jumătatea mea de casă?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:17, 20 Noiembrie 2024
Dacă mor actualul soț are dreptul la apartamentul meu din prima căsătorie la care nu am făcut partajul până acum?

Da.

Nu este normal să aibă dreptul la ceva ce am avut înainte de căsătoria noastră actuală
.

Ba este normal. Este normal ca soțul supraviețuitor sa îl moștenească pe soțul decedat.
Și fix asta prevede legea: dreptul la moștenire al soțului supraviețuitor. Indiferent dacă vorbim de bunuri proprii sau comune.

Copilul și fostul soț vor fi obligați să-l despăgubească?

Nu neapărat. Depinde cum se vor înțelege ei 3 în privința partajului.
Se poate și invers: actualul soț sa achite copilului și fostului soț o sultă și sa rămână cu imobilul.
Sau sa îl vândă și sa împartă banii obținuți.

Ce trebuie să fac să nu aibă dreptul actualul sot la apartamentul meu din prima căsătorie daca nu fac partaj (cheltuielile sunt prea mari și apartamentul încă nu este intabulat)

Împreună cu fostul soț sa instainati apartamentul, astfel încât sa nu îl mai aveți în proprietate la data decesului.
Puteți sa îl vindeti/donați direct amândoi, nefiind necesar partajul.
Însă este obligatoriu sa aveți documentație cadastrala și intabulare.

Există vre-o modalitate fără intabulatuare și fără partaj să trec pe numele copilului jumătatea mea de casă?

Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament menacao menacao Buna ziua,avem un apartament cumparat in timpul casatorie,tot din timpul casatoriei a rezultat si un baiat(fiind acum major)in acel apartament lucuind acum ... (vezi toată discuția)
Drepturile actualei sotii Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Actuala sotie are dreptul asupra bunurilor fostului meu sot? Va multumesc anticipat pentru un raspuns urgent! (vezi toată discuția)
Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)