Buna ziua, sunt co-proprietar la un apartament din 2001 din Iasi, si acum doresc sa-l vand. M-am casatorit in strainatate (SUA) cu cetacean American si traiesc din 2003 in SUA. Mi-am schimbat numele dupa ce am obtinut cetatenia americana in 2015. Deci numele meu ca vanzator nu Este acelas ca numele meu de pe actual de proprietate , dar sunt aceeasi persoana. Notarul din Iasi care va face contractul de vanzare-cumparare
imi spune trebuie sa trebuie sa figurez pentru Romania ca m-am casatorit (procedural intreaga dureaza luni de zile?) si ca mi-am schimbat numele, o procedural similara. Notarul spune ca nu i se primeste actul la cadastru fiindca nu corespunde proprietarul tabulat cu vanzatorul. Deci trebuie sa face transcrierea casatoriei in Romania care dureaza mai multi luni. Daca cineva a trecut printr-o situatie similara sau daca aveti vreo sugestie,
apreciez mult! Mii de multumiri!
Transcrierea durează maxim 30 de zile, și în funcție de volumul de muncă al Serviciului de Stare civilă se poate rezolva și în câteva zile.
Fără această procedură notarul nu vă poate certifica identitatea. Dovada schimbării numelui sau a prenumelui nu se poate face decât cu acte de stare civilă românești, pentru că sunteți cetățean român, deci trebuie să urmați procedurile legale dacă doriți să încheiați actul de vânzare-cumpărare.