avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate beneficia de pensie de urmas o persoana cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate beneficia de pensie de urmas o persoana cu handicap accentuat ...

Poate beneficia de pensie de urmas o persoana cu handicap accentuat care a lucrat 15 ani cu norma intreaga.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:36, 22 Noiembrie 2024
Nu se acorda pensie de invaliditate pe baza certificatului de handicap accentuat.

Cine a lucrat 15 ani'?
Persoana cu handicap accetuat a lucrat 15 ani.
Intrebarea era daca acea persoana cu handicap accentuat care a lucrat 15 ani poate beneficia de pensie de urmas conform legii Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Legea 263/2010 nu mai este in vigoare.

Daca a lucrat 15 ani, va beneficia de pensie proprie la limita de varsta, sau oricand inainte daca va fi incadrat intr-un grad de INVALIDITATE.

Nu are treaba certificatul de handicap cu pensia de urmas.

Legea 360/2023
Copiii persoanei decedate beneficiază de pensie de urmaș. Ei primesc acest drept până la vârsta de 16 ani, iar dacă își continuă studiile, până la cel mult 26 de ani.

In cazul copiilor cu invaliditate, pensia de urmaș se acordă pe toată durata invalidității, dacă aceasta a survenit în timpul perioadelor menționate anterior!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas nadiah nadiah Buna ziua. O persoana cu handicap grad IV, accentuat, în vârsta de 26 ani poate beneficia de pensie de urmaș după tatăl său(acesta decedând în luna ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters352260 ContSters352260 bunaseara. sunt incadrata in grad de handicap accentuat congenital (dobandit din nastere) pot beneficia de pensie de urmas atat dupa mama cat si dupa tata? (vezi toată discuția)
Buna! am o întrebare. sunt o persoana ce are pensie de handicap ... George1000 George1000 Buna! Am o întrebare. Sunt o persoana ce are pensie de handicap accentuat și pensie de urmaș. Știu că pensia de urmaș pentru adulții cu handicap se ... (vezi toată discuția)