avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier, contravenţii loc parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier, contravenţii loc parcare

Buna ziua,

Am parcat pe un loc de la primaria capitalei, in dreptul unui semn de rezervat persoanelor cu handicap, insa marcajul de pe asfalt era complet acoperit de frunzele care sunt nestranse de primarie de o luna de zile. Intrebarea mea este daca exista vreo sansa sa nu primesc amenda intre 2000 si 10.000 lei daca merg sa le arat ca semnul de pe asfalt nu se vedea deloc?
Mersi
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 10:57, 27 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest aspect il invocati in instanta prin contestia facuta la pv respectiv.Era bine sa faceți poze,sa aveți un martor etc..
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Acest aspect il invocati in instanta prin contestia facuta la pv respectiv.Era bine sa faceți poze,sa aveți un martor etc..

Buna seara, am facut poze. Voi merge la politia locala pentru a imi da datele si sa primesc amenda. Daca o platesc in termen de 15 zile ca sa platesc 50%, mai pot face contestatie in instanta? Care sunt demersurile?
Plata o faceti pt a beneficia de reducerea amenzii solicite,nu înseamnă că nu puteți contesta PV sau ca plata ar însemna o recunoaștere a săvârșirii faptei..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Marcajul de pe asfalt , care in general vopsit in galben sau alb ,trebuie insotit si de un stalp cu o placa si insemnele specifice .Una din doua se putea distinge .
Daca era semn acolo pentru o parcare pentru persoanele cu handicap, nu prea cred ca veti avea sanse sa castigati . Si cei care v-au amendat vor depune la dosar proba foto de unde rezulta ca era semnul respectiv.Puteti inecerca, dar sfatul meu este sa platiti jumatate din minimul amenzii. In cazul respingerii contestatiei paguba dvs va fi mai mica

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala mnkmnk mnkmnk Buna ziua, Daca am fost amendata intr/o parcare cu plata, a primariei cred, de politia locala pentru ca am parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilitati, ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare dumitrubololoi dumitrubololoi Buna ziua. Am primit o amenda de la politia locala Tg-Jiu pentru parcare pe loc rezervat persoanelor cu handicap. Nu fac asa ceva daca sunt constient ca acel ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare 1500 lei andreimineru andreimineru Zilele trecute am luat o amenda in vazoare de 1500 lei. Am parcat in sectorul 2, Bucuresti unde era chiar si un semn albastru care indica ca este PARCARE si ... (vezi toată discuția)