avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate testament dupa modificarea masei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate testament dupa modificarea masei succesorale de catre testatar

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Soacra mea, in varsta de 92 ani si proprietara unica in urma succesiunii dupa sot, are 3 copii, iar in anul 2000 a facut testament legalizat prin care imparte in 3 parti terenurile si casa , mentionand ce parcele si ce camere lasa fiecarui copil.
Inclusiv curtea o imparte in 3 parti, pt toate acestea avand schite .
Intre timp, a mai vandut din terenurile mentionate in testament, unul chiar fiind acela care ar fi trebuit sa-l mosteneasca sotul meu.
Intrebarea mea este:
Daca masa succesorala s-a micsorat( prin vanzarile efectuate), testamentul mai poate fi valabil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:49, 23 Noiembrie 2024
Nu știu ce scrie in testament dacă terenul x e trecut în testament ca il lasa sotului dvs si intre timp l-a vândut, sigur ca sotul nu mai are ce mosteni.
Da, este valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!in urma decesului ambilor socri am mers la notar pentru ... Raducanu Maria Raducanu Maria Bună ziua!In urma decesului ambilor socri am mers la notar pentru deschiderea succesiuni(mentionez ca ambii au lăsat tratamente individual).Pentru ca socrul ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala victor ursutiu victor ursutiu buna ziu cat este rezerva succesorala la data actuala multumesc (vezi toată discuția)