avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă soțul deține casa dobândită prin donație de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă soțul deține casa dobândită prin donație de la părinții ...

Dacă soțul deține casa dobândită prin donație de la părinții lui după decesul soțului soția rămâne moștenitor ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:42, 23 Noiembrie 2024
Soția il mosteneste, dar poate nu va fi singurul mostenitor, poate decedatul are copii sau frati sau încă parintii în viață.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
Soția va moșteni o cotă parte, cotă care depinde de ce alte rude mai are soțul, la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mostenire Kiralyna Kiralyna Va rog sa imi dati un sfat privind drepturile de succesiune in cazul in care sotul detine o casa mostenita de la parintii sai, sotia are un copil dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)