avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Somajul de anul acesta cum se consideră la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Somajul de anul acesta cum se consideră la pensie?

Bună ziua,șomajul de anul acesta cum se consideră la pensie ( contributiv sau nu) văzând ca se plăteste Caș?.Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 22:55, 25 Noiembrie 2024
Contributiv.
Multumesc,dar șomajul din Italia?( și aici se plătește CAS)?.
Interesati-va in Italia cum il socotesc . Poate acolo nici nu exista notiunea de stagiu contributiv , sau nu are importanta celui din Romania . Cand veti iesi la pensie comunitara ( ca asa spuneati intr-un alt post ) , stagiul din Italia va fi comunicat Casei de Pensii , oficial , de autoritatile italiene din domeniu . Pentru pensia din tara , nu are importanta daca aveti stagiu contributiv sau necontributiv in Italia , ci doar stagiul realizat acolo , asa cum il socoteste Italia .
Totusi cred ca are relevanta fiind 2 ani de șomaj
Totusi cred ca are relevanta fiind 2 ani de șomaj

Alte discuții în legătură

Am onoarea! aș dori să aibă amabilitatea cineva de pe-aici, ... Vali2024 Vali2024 Am onoarea! Aș dori să aibă amabilitatea cineva de pe-aici, să mă lămurească în detaliu ce înseamnă noțiunea de „Stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati ... valericadoinafurnea valericadoinafurnea Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati daca cele trei perioade in care am fost in somaj si anume - 14.04 -30.09.1994 - 05.01 - ... (vezi toată discuția)
Si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) ... goplanet goplanet si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) scrie - In sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade in care ... (vezi toată discuția)