avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Doresc să cumpăr un teren într-un sat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Doresc să cumpăr un teren într-un sat, teren care ...

Bună ziua! Doresc să cumpăr un teren într-un sat, teren care se învecinează cu unul agricol, in exploatare. De partea cealaltă a terenului agricol s-a construit o casă. As dori sa va intreb daca este posibil sa solicităm, eu și locatarul casei deja construite, ca terenul sa nu mai fie arat și însămânțat, adică cultivat? Motivul este tratarea solului cu substanțe chimice pentru o producție mai mare. Cu apreciere,
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:25, 25 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca terenul cultivat e inregistrat ca agricol, proprietarul are dreptul să execute toate lucrările agricole legale. Dar puteți să cumpărați acel teren.
Vă mulțumesc mult! Imi este de folos

Carmen Dana a scris:

Bună ziua! Doresc să cumpăr un teren într-un sat, teren care se învecinează cu unul agricol, in exploatare. De partea cealaltă a terenului agricol s-a construit o casă. As dori sa va intreb daca este posibil sa solicităm, eu și locatarul casei deja construite, ca terenul sa nu mai fie arat și însămânțat, adică cultivat? Motivul este tratarea solului cu substanțe chimice pentru o producție mai mare. Cu apreciere,

Buna ziua,

Terenul poate fi predat liber, in speta fara a fi cultivat, la cererea dumneavoastra.

Acest aspect se va mentiona in contractul de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18_1991 si decretul-lege 1990 serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa aflu si eu care este regimul juridic al unui teren mostenit succesiv din perioada 1959 pana in prezent. Pentru asta doresc sa aflu interpretarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara carte funciara tulvan zina tulvan zina Am urmatoarea problema:sunt propietara unui teren mostenit de la parintii,terenul este obtinut de acestia prin legea 10 ,detin titlu de propietae dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)