avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua!

Mama mea a facut un contract de intretinere cu uzufruzt viager ,cu nistre streini,eu fiind unicul copil.Mi se incalca dreptul de uzufruct viager?M-ai pot darama acest act?
Sunt doar niste intrebari...nu sariti la gatul meu.
Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:52, 25 Noiembrie 2024
Dvs nu aveți niciun drept de uzufruct viager.
Eventual, aveți dreptul la rezerva succesorala.
Însă nu e cazul pentru ca:
1. Părinții încă trăiesc.
2. Contractul de întreținere nu este un act gratuit (o liberalitate), precum donația sau testamentul.
Contractul de întreținere este un contract cu titlu oneros.
Mai exact, intretinatorii își plătesc casa ce o vor primi, sub forma prestării întreținerii și îngrijirii părinților dvs, cu tot ce presupune traiul zilnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! mama și cu tata dețin o casa( parter+etaj 1+etaj ... Corina271 Corina271 Buna seara! Mama și cu tata dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu eu sa nu primesc nimic. Noi suntem ambii copii ... (vezi toată discuția)
Care sunt avantajele și dezavantajele donației cu întreținere și uzufruct? se poate face și intre persoane din afara familiei? neranegrescu neranegrescu Care sunt avantajele si dezavantajele donatiei cu intretinere si uzufruct? Se poate face si intre persoane din afara familiei? O persoana straina de familie ... (vezi toată discuția)
Doresc sa fac un act vanz-cump mimi321@yahoo.com mimi321@yahoo.com mentionez parintii mei vor sa mi vanda o casa cu drept de uzufruct.tatal meu mai are un copil dintr o alta relatie.poate acesta sa aibe conteste acest act in ... (vezi toată discuția)