avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul meu soț menționez că suntem divorțați a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul meu soț menționez că suntem divorțați a decedat.avem ...

Fostul meu soț menționez că suntem divorțați a decedat.avem un copil împreună.surorile fostului soț daca face succesiunea are dreptul la casa pe care am făcut o împreună?țin să menționez actele casei sunt trecute pe numele meu
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:40, 26 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Daca ati construit casa impreuna, e bun comun.
1/2 dvs, 1/2 fostul sot.
La succesiune vine doar copilul care va mosteni partea tatalui sau.
Surorile nu au vocatie succesorala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ele se ocupa de înmormântare.certificatul de deces îl poate ridica ele?

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua.

Daca ati construit casa impreuna, e bun comun.
1/2 dvs, 1/2 fostul sot.
La succesiune vine doar copilul care va mosteni partea tatalui sau.
Surorile nu au vocatie succesorala.

acest răspuns util
Da, certificatul de deces îl pot lua ele, pentru că le trebuie să primească ajutorul de înmormântare.
Altceva n-au ce face sororile lui cu certificatul de deces.
acest răspuns util
Si copilul dvs. poate solicita un certificat de deces, este persoană îndreptățită. Dacă este major, solicită singur, dacă este minor, solicitați dvs. pentru el.
Certificatul de deces vă va trebui pentru procedura succesorală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)
Succesiune apartament iura1729 iura1729 Buna ziua! Cazul pe care doresc sa vi-l prezint este urmatorul : Mama mea impreuna cu sora mea au locuit impreuna intr-un apartament cumparat in anul 2015, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - dezbatere succesiune ionita-victorita ionita-victorita sora mea a decedat in octombrie 2011,ramanand sotul. dupa deces nu ne-am inteles cu sotul sa ne dea lucrurile personale ale surorii mele. Mentionez ca ei nu ... (vezi toată discuția)