avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional contract de munca

Buna ziua,

Am un act aditional la un contract individual de munca acesta prevazand ca trebuie sa fiu la birou doar 2 zile pe saptmana. Intre timp am aflat ca se va trimite un alt act aditional de catre companie in care ni se va cere sa fim 3 zile pe saptamana incepand cu 1 ianuarie anul acesta? Ce se intampla daca refuz sa semnez actul?

De asemenea, daca sunt in situatia sa intru in concediu de maternitate de la 1 ianuarie pentru cateva luni, ma mai pot obliga acestia sa semnez ceva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 08:30, 27 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Să vă oblige nu. Să ia măsuri mai mult sau mai puțin legale impotriva dvs, da. Acestea depind de contractul dvs, de contractul colectiv de muncă dacă există, de regulamentul de ordine interioară. Dacă sunteți însărcinată și angajatorul a fost informat nu vă pot concedia. Dacă intrați in concediu prenatal sau medical sau de creștere și îngrijire copil, aditionalul nu iși va mai produce efectele chiar dacă îl semnați, cel puțin nu până nu reveniți la locul de muncă,
Sănătate!
Multumesc pentru raspuns.
Informarea oficiala va fi in luna decembrie, tot atunci cand ii voi informa oficial de concediul prenatal care va incepe la 1 ianuarie (tot atunci cand actul aditional va trebui sa inceapa sa isi faca efectele).
Ma gandeam daca este ok sa nu semnez actul aditional pe care il voi primi in decembrie?
Daca semnati sau nu actul este optiunea dvs , nu a noastra.

Potrivit legii, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele din c.i.m. pe care le doreste sa le modifice.
Chiar dacă îl semnați nu poate produce efecte decât din momentul în care vă întoarceți, când cel mai probabil vor fi alte acte adiționale ținând cont că, în ultimul timp, se urmărește reîntoarcerea la prezența în mod fizic la birou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un act aditional la contractul individual de munca ... Cristina9001 Cristina9001 Buna ziua, Am un act aditional la contractul individual de munca acesta prevazand ca trebuie sa fiu la birou doar 2 zile pe saptamana. Intre timp am inteles ... (vezi toată discuția)
Data semnare act aditional Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Societatea noastra are 20 salariati, care impreuna cu patronul au negociat in luna decembrie majorarea salariilor, astfel incat salariatii sa ia ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim Drcristian Drcristian Institutia la care sint angajat pe perioada nedeterminata mi-a trimis prin posta in 2012 sa semnez 4 acte aditionale la cim pentru perioada 2008 - 2012. In ... (vezi toată discuția)