Buna ziua,
as dori sa stiu daca introduc actiunea de divort dar sotul nu este de acord avand si un copil de 10 ani , ce sanse am sa primesc custodia copilului.Mentionez ca nu am loc de munca si ca stam in chirie in ANL.Va multumesc anticipat.
Puteti formula actiunea de divort,prin care solicitati desfacerea casatoriei din culpa.....,revenirea la numela avut anterior casatoriei/pastrarea numelui dobandit prin casatorie(numai cu acordul sotului),incredintarea minorului spre crestere si educare,obligarea sotului la plata pensiei de intretinere aferenta venitruilor realizate de acesta si cheltuielile de judecata,
Admiterea sau respeingerea actiunii tin de materialul probatoriu administrat in cauza,respectiv,acte,martori,interogatoriu pe incredintare si ancheta sociala.
Dvs.trebuie sa doevditi ca relatiile dintre dvs.sunt grav si iremediabil vatamate,ca puteti avea grija de minorul ce va ar putea sa va fie incredintat,iar sotul dvs.trebuieste sa faca dovada faptului car relatiile dintre dvs.pot continua,
In functie de materialul probatoriu administrat de parti si de analiza acestuia de catre instanta,aceasta se va pronunta in consecinta.
Daca aveti posibilitati,angajati un avocat care sa va sustina cauza.
coplilul cu cine doreste sa stea? Ar fi bine sa va ganditi, in aceste vremuri de criza, cu ce il veti intretine? Sa nu va babzati neaparat pe pensia pe care o poate plati sotul... ca poate sotul nu-si va respecta obligatiile de plata, asta in cazul in care instanta va acorda dvs copilul sprecrestere si educare... Mai e si problema chiriei catre ANL pentr ca dvs sa ramaneti cu beneficiul contractului de inchiriere.. Cum dovediti ca aveti posibilitatea platii in continuare a chiriei? Nu e o miscare prea inteleapta in acest moment sa initiati actiunea de divort.. eu va sugerez sa gasiti o cale de separare in fapt si sa-l obligati doar la plata pensiei alimentare catre copil dupa ce cereti instantei incredintarea copilului spre crestere si educare
Va multumesc pentru raspuns.
Nu ma abzez pe pensia alimentara pt ca sotul meu are firma de consultanta, unde este angajat doar cu doua ore iar salarul trecut pe cartea de munca este de 100 ron, problema banilor nu se pune doar daca trebuie sa dovedesc ca sunt angajata cu forme legalale in fata instantei.
Copilul vrea sa ramana cu mine deoarece suntem atasati unul de celalalt foarte tare si stie ca divortez doar eu de sotul meu , nu si el de tatal lui, iar problema contractului de chiriei nu se pune deoarce contractul de inchiriere este pe numele meu si dupa o perioada de 6 ani deja nu mai am nevoie de dovada unei adeverinte de venit atita timp cat imi platesc cheltuielile si chiria la zi.Am lucrat 12 ani, dar din cauza "crizei" firma a intrat in insolventa si eu am ramas fara job :(, dar sunt optimista si stiu ca imi voi gasi altceva de lucru destul de repede.:):)
buna ziua. chiar daca sotul nu este de acord cu actiunea de divort, instanta poate dispuned esfacerea casatoriei la cererea reclamantului .
prezenta paratului nu este obligatorie in instanta, doar a reclamantului .
copilul avand 10 ani va fi audiat in camera de consiliu .
chiar daca nu aveti un loc de munca momentan, puteti argumenta ca va vor sustine parintii , atat financiar cat si moral .