avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare apartament prin cota parte din bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare apartament prin cota parte din bloc.

Am ocazia sa cumpar un apartament, de la cineva care a cumparat un etaj al unui bloc, care in trecut a functionat ca "pensiune".
Vanzatorul mi-a spus ca a inceput demersurile pentru dezmembrare si schimbarea destinatie spatiului din comercial in rezidential si ca imi vinde cota parte din tot pana cad ies actele.
Ce insemna asata?
cum pot sa stiu ca sunt acoperit. sau cum pot sa ma acopar pentru ca ulterior sa devin proprietarul a ceea ce am vazut fizic. ?
Care sunt riscurile in acest caz?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2024
boldormiahi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 16:50, 27 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Riscul ar fi să plătiți ceva pentru nimic. Dacă potențialului vânzător nu-i ies actele? Bine, în cel mai rău caz sunteți proprietar pe cota parte, care acum figurează ca spațiu comercial, pe care ulterior să nu aveți ce face cu el. Încercați să vorbiți cu un avocat să vă ajute cu acel contract de vânzare-cumpărare a cotei-părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin in alte spatii fara destinatia de locuinta - ce e de facut? priest1872 priest1872 Buna seara, As dori sa stiu daca se poate face buletin la adresa altor imobile ce nu au destinatie de locuinta? sunt proprietarul unei camere la subsol ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil (etaj) in vila ipotecata Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Avem: un imobil in vila D+P+3etaje, Proprietar: cabinet de medicina de familei (firma juridical - are CUI) Vila este girata de persoana ... (vezi toată discuția)
Problema dezmembrare teren andr_one andr_one buna ziua am urmatoarea nelamurire in cazul in care un teren are un numar mai mare de proprietari, pentru ca unul singur sa isi poata vinde partea trebuie ... (vezi toată discuția)