Bună ziua! Am o întrebare referitoare la un incident în urma căruia mi-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile pe motiv că aș fi depășit o coloană aflată în așteptare, ceea ce nu corespunde cu realitatea, iar agentul de circulație nu a trecut în procesul verbal datele de identificare ale martorului asistent, acesta din urmă fiind un participant la trafic pe care l-am depășit în condiții normale, dar care mi-a obstrucționat revenirea pe sensul de mers în fața sa, accelerând și apropiindu-se de vehiculul următor, fapt pentru care am fost nevoit să revin pe sensul de mers după ce am depășit alte două autovehicule din fața sa. Înainte de momentul depășirii, grupul de autovehicule în care mă aflam, rula cu o viteză în jurul intervalului de 40-45km/h și erau distanțe suficiente între autovehiculele din fața mea pentru a se putea efectua manevra de depășire în condiții perfect regulamentare și de maximă siguranță, fiind un sector de drum cu linie discontinuă. Coloana în așteptare s-a format la o distanță de peste 150m față de momentul revenirii pe sensul de mers, unde am așteptat în jur de 3-4 minute, iar după repunerea în mișcare a coloanei, două autovehicule aflate în fața mea s-au tras parțial pe partea dreaptă a carosabilului, moment în care șoferii au început să își adreseze injurii, deoarece se șicanaseră și cu câteva sute de metri mai în spate și au continuat după repunerea în mișcare a coloanei. În acel moment, coloana a avansat în jur de 40-50m și i-am depășit pe cei doi atât eu cât și autovehiculul din spatele meu. Pe înregistrarea cu body-cam pusă la dispoziție de către agent, se vede cum "martorul" declară că se afla în așteptare, însă nu face referire la depășirea pe care am efectuat-o asupra celor două autovehicule care ieșiseră din coloană, ci la momentul în care l-am depășit pe dumnealui mult mai în spate, ceea ce vine să denatureze starea de fapt a evenimentelor, iar agentul face câteva afirmații neconforme cu realitatea, conform cărora aș fi depășit "vreo 10 autovehicule", apoi că "cel puțin 5"... Am depus plângere contravențională în urma căreia m-am prezentat la al doilea termen, după ce am amânat din cauza unui deces în familie, dosarul a rămas în pronunțare iar instanța a respins plângerea contravențională ca fiind neîntemeiată. Problema este că această decizie, pe lângă faptul că nu mi se pare corectă, mă pune într-o situație foarte complicată, întrucât activitatea mea profesională depinde strict de deplasări zilnice și ar avea consecințe destul de grave asupra vieții mele, întrucât nu îmi voi mai putea plăti creditele, datoriile la bugetul de stat și voi fi nevoit să întrerup șantiere în desfășurare. Ce pot face în această situație?