avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare in instanta permis de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare in instanta permis de conducere?

Am facut in 2008 un accident in urma caruia m-am ales cu dosar penal fiin cu vatamare si numerele rosii care imi expirasera.am la dosar declaratie din partea victimei ca nu are pretentii civile materiale si nu intenteaza proces inca de atunci si cu toate astea nu am primit nimic acasa si nu stiu ce se intampla cu permisul meu...as dori un avocat sa ma ajute in aceasta problema daca intr-adevar asa se poate rezolva problema mea.....multumesc
Daca partea vatamata ,nu are numar mare de ingrijiri medicale,(deci nu se incadreaza in conditiile art 182 alin 1 sau 2 c.pen raportat la art 184 c.pen.)conform certificatului IML si isi retreage plangerea, veti fi sanctionat probabil contraventional. Dar pana acum ar fi trebuit sa aveti o solutie de la organul de cercetare penala. Interesati-va personal in scris sau consultati un avocat.
Buna ziua !
Va trebuie neaparat un avocat. In alta ordine de idei, trebuie sa va spun, ca vatamarea corporala din culpa, asa cum este prevazuta de codul penal in art. 184, al.(1) si (3) impune introducerea unei plangeri prealabile, iar daca aceasta a fost introdusa, impacarea partilor inlatura raspunderea penala( acelasi art. 184, al. (6)).
Dumneavoastra, insa, ati mai savarsit o infractiune, aceea prevazuta de OUG 195 din 2002 actualizata, aceea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere de inmatriculare expirate ( adica neinmatriculat). Pentru aceasta infractiune , punerea in miscare a actiunii penale nu este conditionata de plangerea prealabila.
Permisul dumneavoastra este retinut pana la solutionarea cauzei penale.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
pai de aceea am si postat sa ma ajute un avocat sa fac treaba asta....nu a avut nici o zi de spitalizare si a dat declaratia ca nu are pretentii apoi fiind trimis de politie la iml pt expertiza
Cred ca nu ati citit atent si pana la capat ce v- am scris .
daca este retinut nu se poate in vreun fel sa se urgenteze cumva ancheta pt ca sant totusi 18 luni de atunci....?

Alte discuții în legătură

Modificarea in monitor of al art 182 privind intelegerea intre parti GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma lamuriti daca schimbarea ce va intra in vigoare pe 26 noi asupra art 184 vatamare corporala din culpa,are efect si asupra art 182 vatamare ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime Bogdan88 Bogdan88 Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere art .184 .c.p adrian nicolae adrian nicolae conduceam autoturismul proprietate personala,pe un drum judetean in sensul de mers avand o viteza intre 70 -90km ora, a aparut un caine ,am incercat sa il evit ... (vezi toată discuția)