avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Escrocherie, musamalizare si furt
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Escrocherie, musamalizare si furt

Buna ziua, am urmatoarea problema. Am achizitionat in urma cu 2 ani 4 anvelope noi ce au costat ~3050 ron (an de fabricatie 2022) de pe un site anume dintre care am avut probleme intial cu o anvelopa dupa nu mai putin de 2 ani, apoi cu o alta care sa distrus complet si nici ultimele 2 nu dau semne ca vor mai dura mult. Mentionez ca anvelopele sau folosite normal nu au fost solicitate sau exploatate in mod necorespunzator de genul (drifturi, viteza excesiva, mers fara geometrie si presiune corespunzatoare etc). Ele nici macar nu au 30000-40000 km. Cand am avut prima problema cu o anvelopa (se dezumfla iar la o vucanizare mi sa spus ca anvelopa este plina de pori si nu se poate repara) am trimis-o inapoi, pe costul meu, pentru garantie. Dupa mult timp si certuri prin telefon si mail cu cei de pe site si cei de la constatare (Good year) cum ca nu ar fi caz de garantie ca anvelopa prezinta defect in urma " interactiunii mecanice cu obiecte dure/agresive/ascutite de pe suprafata de rulare", mai pe scurt o gaura, pe care au facut-o ori cei de la care am cumparat anvelopa ori cei de la constatare, lucru pe care nu il pot dovedi 100% , am doar dovezi de cum arata anvelopa cand am trimis-o si cum au prezentat-o ei o anvelopa ce pare veche si uzata. Dupa aproape 5 luni de cand am cerut sa mi se returneze asa cum este anvelopa stricata, ei nici pana in ziua de azi nu mi-au returnat anvelopa. Vreau sa ma ajutati/sfatuiti ce sa fac, nu am beneficiat nici de garantie, nu am nici vechea anvelopa inapoi. Nu stiu cum si unde sa verific daca m-au inselat inca de la inceput vanzandu-mi anvelope vechi sau resapate si falsificate cumva, ca fiind noi. Eu vreau sa mi se faca dreptate

Alte discuții în legătură

Incheiere contract intre vanzator-client remusbenedic remusbenedic Buna seara! Este prima data cand apelez la ajutorul dumneavoastra, de alfel, abia ce am auzit de acest site, respectiv comunitate. Am si eu o problema si as ... (vezi toată discuția)
Procedura in cazul unui produs trimis defect altex patrutz67 patrutz67 ce trebuie sa fac in cazul in care am cumparat online de la Altex o instalatie de clima Whirlpool si dupa montare cu firma autorizata in instalatii de ... (vezi toată discuția)
Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)