avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la proces

Buna ziua!

Am deschis proces de anulare PV contraventie (datat mai), dar a primit termen abia pe 26.11 cand nu aveam cum sa ma prezint. In plus, urmeaza sa plec din tara, asa ca am decis, oricat de decis eram de la start sa merg sa ma apar contra unui abuz evident, sa renunt la judecata.
Am trimis hartia catre instanta si s-a judecat la primul termen din 26.11, solutia fiind:
"In temeiul art. 406 Cod procedura civila, ia act de renunţarea reclamantului la judecata cererii. Cu recurs, in termen de 30 de zile de la comunicare. In cazul exercitării căii de atac, cererea se depune la Judecătoria Sector 4 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 C.pr.civ. azi, 26.11.2024."

Azi am fost la politie sa predau permisul ca sa curga deja perioada de 30 zile dar au refuzat, motivand ca trebuie sa primesc acasa comunicarea si sa astept 30 zile ca sa ramana definitiva si abia apoi sa predau.
Mi se pare aberant si as vrea sa stiu daca exista o procedura accelerata ca tot acest termen "lalait" sa curga mai repede. Asa cum am renuntat la proces, nu pot comunica si ca renunt la recurs??
Mi s-a mai intamplat acum cca 10 ani si din cate stiu am dat o declaratie sau ceva de genul....
Evident ca Politia nu are motiv sa faca recurs....

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2024
JohnDickson, utilizator

Alte discuții în legătură

Mijlocirea grefei instantei carlitosbest carlitosbest Am vazut pe portal.just.ro ca solutia in dosar a fost luata si decizia urmeaza sa o primesc prin mijlocirea grefei instantei în condiţiile art. 396 alin.2 ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila alyndizzy alyndizzy Buna ziua! Am primit azi o comunicare prin care nu inteleg aproape nimic. . \" .......va comunicam,alaturat,copia hotararii civile nr..... ,pronuntata la data ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie necomunicat in 30 de zile, solutia instantei: plangere respinsa FlaviusC FlaviusC Buna ziua! Nu am semnat un proces verbal prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pt 30 de zile in data de 14.07.2011, iar acesta mi-a fost comunicat in ... (vezi toată discuția)