Bună ziua!In acest moment,am inceput dezbaterea succesorala după ambi părinti dupa 28 de ani de la decesul tatalui si 31 de la cel al mamei si,,dupa ce fratele meu a facut acte de renuntare la mostenire,la notariat,la inceputul acestei luni!Am depus la acelasi notariat.toate documentele solicitate de dna notar ,asteptand să mi se comunice stadiul in care se afla dezbaterea si cand trebuie sa ma prezint cu martorii pentru finalizare.Conform documentelor nu exista situatii neclare,mai ales ca...tot ceea ce reprezinta mostenire,nu are valoare mare si se afla pe numele tatalui meu,ultimul decedat!Am incercat sa tin legatura cu dna notar,in contidiile in care nu locuiesc in Bucuresti,ci la 600km si nu mi se comunica nimic!Ce ma sfatuiti?Multumesc mult!
Probabil sunt alte dezbateri succesorale programate înainte si de regula trebuie efectuate niște verificări la Registrele Naționale Notariale, trebuie obținut un certificat de atestare fiscala de la ANAF (care are în termen de eliberare de pana la 15 zile) si trebuie obținute extrase de Carte Funciara pentru informare sau certificate de sarcini (care durează între 1 si 5 zile). Plus alte documente care trebuie obținute de la diverse instituții, care presupun timp.
Și pana nu se soluționează dosarele programate înainte, nu se apuca de dezbaterea dvs.