Buna ziua,
Va cer ajutorul in legatura cu o succesiune. Este vorba despre un imobil detinut de bunicii mei. Din documentele primite am inteles ca se dezbate partea de 50% detinuta de bunica mea, aceasta fiind decedata. Acest 50% se imparte la ultimii mostenitori legali, unchiul meu si respectiv eu, tatal meu fiind decedat si respectiv bunicul meu ( in calitate de reclamant ).
Daca am inteles corect s-ar imparte acel 50% la 3 persoane?
De asemeni am citit ca bunicul meu cere iesirea din indiviziune cu atribuirea acelui imobil catre dansul, urmand ca acesta sa achite paratilor ( eu si unchiul meu ) suma stabilita de instanta de judecata in functie de cotele succesorale.
Se pare ca trebuie sa depun o intampinare, aceasta continand numele si prenumele, cnp si domiciliul paratului ( eu ), exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului, raspunsul la toate pretentiile cererii, dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere, semnatura.
Aceasta intampinare este un document ce trebuie scris in prezenta unui notar/avocat?
Am observat ca bunicul solicita ca, cheltuielile de judecata sa fie suportate de fiecare parte conform cotelor ce urmeaza a fi atribuite.
Aceste cheltuieli se vor retrage din suma finala ce mi-ar fi cuvenita sau trebuie achitata separat?
Cum se procedeaza intr-un astfel de proces de succesiune? Ce documente ar trebuie sa depun?
1. Presupunand ca acel imobil a fost detinut 50-50 de bunica si bunicul dvs, jumatatea bunicii se imparte:
- 25 % --> sot supravietuitor (bunicul)
- 75% --> copii (unchiul si dvs ca descendent al tatalui dvs)
Prin urmare, cotele vor fi:
- 2/16 --> bunicul
- 3/16 --> unchiul
- 3/16 --> dvs
In plus bunicul are deja 8/16.
Dupa finalizarea succesiunii, bunicul va avea 10/16 din acel imobil, dvs 3/16 iar unchiul 3/16
2. legat de cheltuielile de judecata, depinde cum va intelegeti sau cum va decide instanta.
3. Nu e nevoie ca intampinarea sa fie scrisa de un avocat sau in prezenta unui avocat, insa acest lucru ajuta. Intampinarea este raspunsul dvs la ce a scris reclamantul. Mai ales ajuta sa mergeti la un avocat care sa citeasca documentele pe care le-ati primit sa nu aveti alte surprize.
4. Depinde de ce anume doriti si de ce anume scrieti in intampinare.
Succesiune
guest89
Buna ziua,
As dori sa imi oferiti mai multe informatii cu privire la un proces de succesiune.
Tatal meu a decedat in urma cu 8 ani, iar acum 2 ani a ... (vezi toată discuția)