avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Avem un vecin care a cumparat un teren unde ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Avem un vecin care a cumparat un teren unde a construit ...

Buna ziua.
Avem un vecin care a cumparat un teren unde a construit o hala, spalatorie si mecanica plus compartiment birouri.
Initial, nu s-a respectat legea si nu a cerut acordul nimeniui, cu toate ca in autorizatie ii cerea sa modernizeze un drum pe care auntem 8 coproprietari. La insistente, s-a cerut acordul, am dat acordul de construire pe baza unei intelegeri verbale a lui cu 6 dintre coproprietari, intelegere ce prevedea ca printre altele, ca nu va fi zgomot. Am dat acordul la notar sa construiasca cu conditia sa ne dea drept de servitute de trece pe un drum in termen de 1 an de la obtinerea autorizatiei. Acordul nu prevedea si acord de functionare. A trecut peste 1 an de la obtinerea autorizatiei si nu a mai pomenit nimic de servitute.
Acum, el a montat proiectoare ce efectiv iti atrag atentia si daca nu te uiti la ele iar daca te uiti la ele te cam freaca la ochi. De asemenea, face si zgomot.
De asemenea, a tras curentul pe terenul meu, fara sa intrebe nimic, cu toate ca ii mai trebuia doar 30cm de cablu sa il traga pe al lui. Cu curentul, dupa certuri, ne-am inteles verbal fara pretentii altele decat sa puna piatra la loc pe unde a sapat sa traga curentul.
Intrebarea este, putem solicita sa opreasca proiectoarele, sa monteze panouri fonoabsorbante si sa respecte un anumit program orar?
Hala functioneaza doar pentru autocarele utilajele lui, teoretic. Practic mai vin si ,,amici" de-ai lui.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Paullixc, utilizator

Alte discuții în legătură

Refacere cale acces deteriorata jamyna jamyna Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca exista vreo modalitate legala prin care putem obliga un constructor (PFA) de case sa refaca drumul pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)
Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)