avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs

10 zile pentru recurs inseamna, zile calendaristice sau zile de lucru ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:14, 9 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
10 zile de la luarea la cunostinta sau de la pronuntare inseamna zile lucratoare prima si ultima zi nu se socotesc iar daca ultima zi cade in weekend sau in zile declarate sarbatori legale termenul de recurs se prelungeste pana in prima zi lucratoare.
nici intre judecatorii nu este un calcul identic pentru ca fiecare intelege ce vrea din "prima zi si ultima zi nu se socotesc" asa ca nu stati prea mult pe ganduri sa nu vi se respinga recursul ca tardiv formulat
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
doberv, utilizator
Dac este vorba de un proces penal declarati recursul si se va motiva ulterior.
Daca ultima zi cade sambata sau duminica se prelungeste termenul corespunzator cu o zi.
Inseamna zile calendaristice.Nu se iau in calcul data pronuntarii si nici data implinirii termenului, deci trebuie sa avem 10 zile libere ca interval.
Adica ar fi 12 zile.
Sau 13 daca termenul se implineste intr-o zi nelucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare termen recurs cattie cattie Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ... (vezi toată discuția)
Sentinta pensie intretinere buiavasi buiavasi buna dimineata!as dori sa imi precizati cum se socotesc cele 15 zile in care ai dreptul sa faci recurs, in zile calendaristice sau lucratoare de la data ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)