avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua! ma intereseaza sa stiu daca pot contesta o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua! ma intereseaza sa stiu daca pot contesta o amenda ...

Buna ziua! ma intereseaza sa stiu daca pot contesta o amenda primita de la politia locala pe motiv ca hranesc porumbeii si pisicutele din jurul blocului. Pana in prezent nu am primit amenda insa sunt amenintata cu asta de presedintele asociatiei de proprietari si de cativa vecini. La nivelul consililiului local exista o asemenea reglementare insa prezenta pe domeniul public a acestor suflete e vina lor ca nu iau masurile necesare, nu a locuitorilor din oras carora le este mila de aceste suflete. Un exemplu e si acela ca sunt multi caini care au fost castrati de catre municipalitate insa ulterior au fost lasati pe strada tot de catre autoritatile publice. Stiu de existenta Legii nr.205/2004 dar nu am gasit o prevedere legata de animalele fara stapan, ci doar de cele abandonate.

Si inca ceva, poate politia locala sau politia animalelor sa dea amenda doar pe baza unor sesizari ale unor ciudati care nu iubesc animalele, nu e nevoie si de probe in acest sens, caci in felul asta ma trezesc si eu sa fac sesizari de acest gen doar pentru ca 'am boala' pe niste vecini?

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 11:20, 2 Decembrie 2024
Amenda se primeste in baza unui PV de constatare intocmit in urma sesizarilor primite. Politia locala este abilitata de consiliul local sa dea amenzi contraventionale pentru nerespectarea hotararilor CL.
Sunteti sigura ca nu exista probe ? nu ai nevoie decat de un telefon , si le poti obtine foarte usor ( poze , filmari ) … Daca hraniti aceste animale , nu vor mai pleca de acolo . Si - sa ma credeti - nu poate fi nici o placere sa faci “ slalom “ printre fecalele lor , sau ( si mai rau ) sa vii seara acasa si sa duci mizeria in casa , pe pantofi . Cat despre porumbei … pot sa va spun ca parcarea din spatele blocului meu este marginita pe lateral de o cladire mai scunda unde isi fac veacul un stol de porumbei . Proprietarii cu locuri de parcare pe acea latura au masinile “ cu picatele “ , fecalele pasarilor au facut pete pe vopseaua masinilor , probabil sunt acide , sau contin ceva care pateaza . Si nu sunt foarte fericiti … Luati macar pisicile la dvs. in casa , daca va e atat de mila de ele … In USA exista politia animalelor , acea RSPCA , care - in ciuda numelui - este , de fapt un ONG , care traieste din donatii . Nu dau amenzi , nu dau pedepse , daca gasesc incalcari ale legii de protectie a animalelor , cheama politia sa ia masuri . Pot sa confiste animalele tratate necorespunzator , pe cele neangrijite , bolnave , etc. Acestea ajung in adaposturile lor , unde sunt tratate , aduse in stare de sanatate , si li se cauta adoptatori . Dar , daca nu le adopta nimeni intr-un interval de timp ( 10 zile - 2 saptamani ) sunt eutanasiate . Din pacate , la noi , legislatia are cu totul alte prevederi … PS . Am mari , mari rezerve fata de cei care se declara cu emfaza iubitori de animale , dar nu se dau in laturi sa manance cate un gratar , cate o pulpa de pui … De acele animale nu au mila … Desigur , e o obsevatie generala , nu ma refer la o anume persoana .
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2024
CHKa, utilizator
Multumesc pentru raspunsul dv.! Uitati ce am gasit in HCL-urile primariei

Uitati ce scrie in H O T Ă R Â R E A nr. 176 din 28.03.2024
pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea Municipiului Galați
CAPITOLUL III - OBLIGAȚII CETĂȚENEȘTI
Art. 1. în aplicarea prevederilor prezentului regulament cetățenilor le revin următoarele obligații:
dd)de a lua măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor de viață și bunăstare ale animalelor cu sau fără stăpân, cu respectarea normelor de igienă și sănătate publică;

Art. 5. Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 800 - 1500 lei nerespectarea prevederilor Art. 1. lit. b) - c); lit. e); lit. t); lit. dd); lit. u).
Inteleg punctul dv de vedere insa va asigur ca toti iubitorii de animale au in casa animale salvate de care au grija, insa nu le poti lua pe toate in casa!! nu cumva e vina municipalitatii ca nu ia masurile corespunzatoare, doar au la dispozitie atat banii din contributiile noastre cat si mijloacele necesare? mai sus am postat extras din HCL nr.176/28.03.2024 cu prevedere contrara celor spuse de dv. In ceea ce priveste fecalele acestor animale, ceea ce am spus eu se refera la casa scarii, deci nu e nimic pe trotuar sau la intrarea in bloc ca sa spui ca locatarii calca in aceste fecale si le duc in casa. Durata de viata a acestor suflete abandonate nu este mare caci cat poti rezista in natura daca n-ai mijloace de subzistenta necesare decat ocazional?

Partea cu pozele ca mijloace de proba e complicata, caci pozele de pe un dispozitiv neautorizat nu sunt luate in considerare in instanta, si nici macar de catre politie. Organul trebuie sa constate abaterea si sa faca poze cu dispozitivele lor. Va dau un exemplu: eu am facut sesizare catre Politia Locala referitoare la un autoturism care ocupa trotuarul din fata blocului meu si am trimis poze de pe telefonul meu mobil facute in diferite zile. Ghinionul a fost ca atunci cand a venit politia sa constate abaterea, masina nu se mai afla in acel loc iar raspunsul lor a fost ca sesizarea nu se confirma si ca trebuia sa sun la dispeceratul lor iar organul sa constate in timp real abaterea.

CHKa a scris:

Sunteti sigura ca nu exista probe ? nu ai nevoie decat de un telefon , si le poti obtine foarte usor ( poze , filmari ) … Daca hraniti aceste animale , nu vor mai pleca de acolo . Si - sa ma credeti - nu poate fi nici o placere sa faci “ slalom “ printre fecalele lor , sau ( si mai rau ) sa vii seara acasa si sa duci mizeria in casa , pe pantofi . Cat despre porumbei … pot sa va spun ca parcarea din spatele blocului meu este marginita pe lateral de o cladire mai scunda unde isi fac veacul un stol de porumbei . Proprietarii cu locuri de parcare pe acea latura au masinile “ cu picatele “ , fecalele pasarilor au facut pete pe vopseaua masinilor , probabil sunt acide , sau contin ceva care pateaza . Si nu sunt foarte fericiti … Luati macar pisicile la dvs. in casa , daca va e atat de mila de ele … In USA exista politia animalelor , acea RSPCA , care - in ciuda numelui - este , de fapt un ONG , care traieste din donatii . Nu dau amenzi , nu dau pedepse , daca gasesc incalcari ale legii de protectie a animalelor , cheama politia sa ia masuri . Pot sa confiste animalele tratate necorespunzator , pe cele neangrijite , bolnave , etc. Acestea ajung in adaposturile lor , unde sunt tratate , aduse in stare de sanatate , si li se cauta adoptatori . Dar , daca nu le adopta nimeni intr-un interval de timp ( 10 zile - 2 saptamani ) sunt eutanasiate . Din pacate , la noi , legislatia are cu totul alte prevederi … PS . Am mari , mari rezerve fata de cei care se declara cu emfaza iubitori de animale , dar nu se dau in laturi sa manance cate un gratar , cate o pulpa de pui … De acele animale nu au mila … Desigur , e o obsevatie generala , nu ma refer la o anume persoana .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)
Posibilă abatere disciplinară a poliției ZDantes ZDantes Bună ziua. Ce soluții am dacă, recent, am depus o plângere la poliție în baza legii 205/2004, susținută de probe foto și video, care la rândul lor ... (vezi toată discuția)
3 caini intr-o garsoniera deranjeaza locatarii Raheli Raheli buna seara, va rog sa ma ajutati cu o opinie. cum putem sa rezolvam situatia unei garsionere in care chiriasii au 3 dulai zgomotosi, care lasa mult par in ... (vezi toată discuția)