avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dacă mai am 2-3 luni până la majorat și vreau să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dacă mai am 2-3 luni până la majorat și vreau să plec de ...

dacă mai am 2-3 luni până la majorat și vreau să plec de la părinți , am o diplomă de la un curs absolvit si o locuință unde pot să stau fără probleme si vreau sa plec de la părinți iar ei nu ar fi de acord chiar dacă îi anunț ca plec , poliția are cum să mă aducă înapoi acasă și pentru 2 luni?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:34, 1 Decembrie 2024
Buna seara

Legal exista aceasta posibilitate, se cheama capacitate de exercitiu anticipata, insa aceasta este conferita de instanta de tutela, pentru motive temeinice si numai dupa audierea si a parintilor si a fratilor (daca exista).

Luand in calcul faptul ca e putin probabil ca aceasta procedura sa se finalizeze mai devreme de 2-3 luni, cel mai bine este sa astepti sa implinesti 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poți să devii independentă la 17 ani să nu fii în tutela ... Romona Romona Poți să devii independentă la 17 ani să nu fii în tutela la nimeni,gen să am grijă singură de mine? (vezi toată discuția)
Daca esti minora si ai copil si vrei sa te mariti se poate Alexandrapetrov37 Alexandrapetrov37 Buna.. Ma numesc Alexandra am aproape 17 ani ,am o fetita mica de un anisor, si mi.am gasit in sfarsit tatal ideal pentru fetita si un sot pentru mine . el ate ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un major si o minora carolina_angelica carolina_angelica Este adevarat ca daca ai 17 ani si te casatoresti cu un baiat care este major poti parasi tara fara nici un fel de problema si fara nici un act notarial prin ... (vezi toată discuția)