avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum fac sa intru in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum fac sa intru in somaj

lucrez in firmax de 5 ani.se stie ca vor sa faca restructurari pentru a scapa de personalul vechi,dar conducerea firmei a dezvoltat o strategie prin care personalul s aplece de buna voie pt a nul da in somaj.Toate aste pentru a face angajari pe un salar minim pe economie.Astfel in firma sa dezvoltat o politica de stres,"de srtangere cu usa",ti se adreseaza in temni neconventinali totul pentru a ceda,Intrebarea mea este am o posibilitate de a intra din acest loc post in somaj,pot s afac ceva sau renunt cat mai repede pana nu ajung intro stare de depresie.Asi dori sa stiu ce sans am pentru a intra in somaj si ce trebuie sa fac in cazul in care se poate face ceva
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:04, 9 Februarie 2010
Singurul lucru este sa asteptati sa va dea afara. Daca va dati d-voastra demisia, nu beneficiati de somaj.
Daca fac restructurari inseamna ca vor desfiinta posturile si va va concedia pentru motive care nu tin de persoana dvoastra (art.65) beneficiind astfel de dreptul de a va inscrie la somaj.
daca tot vor sa faca restructurari ati putea incerca sa vorbiti cu patronul si sa-i sugerati ceva de genul ''ce-ar fi daca m-ati da la somaj ca si asa nu prea merg lucrurile la firma"" eu stiu pe cineva care a procedat asa si patronul chiar a fost multumit ca el oricum nu pierde nimic daca va da in somaj
La un moment dat intelesesem ca daca patronul da in somaj nu mai poate angaja timp de un an de zile insa am intrebat zilele trecute la itm daca e asa si mi-a zis ca nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului loredana1973 loredana1973 Buna seara,va mai deranjez cu o intrebare.Care este fisa postului pentru inginer diplomat,specializarea inginerie economica.Am absolvit Facultatea de Inginerie ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal Simona_80 Simona_80 Buna ziua, Salariatul este agent de paza la o institutie bugetara. Conform restructurarilor din ultima vreme din sectorul bugetar, care il vor afecta, i se ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala pentru motive care nu tin de persoana salariatului Andreea Catalina Andreea Catalina Buna ziua! Pe scurt: in decursul zilei de ieri am fost pusa in fata semnarii unui preaviz de concediere individuala, impreuna cu alti 4 colegi. In baza ... (vezi toată discuția)