avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... termen reparatie service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

termen reparatie service auto

care este termenul pe care un service auto trebuie sa-l respecte in cazul reparatiei unui autovehicul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:22, 9 Februarie 2010
Cred ca depinde de complexitatea reparatiilor.
masina nu este grav avariata dar nu este floare nici la ureche.Cei de le service au primit acceptul de reparatii de la casco de pe data de 06.01.2010
nu cred ca exista termen pentru asa ceva insa trebuie sa aveti in vedere ca nu se prea grabesc daca va reparati masina prin casco si trebuie sa mergeti la seful atelierului sa-l " convingeti" sau sa faceti reclamatie scrisa si atunci veti grabi lucrurile
Daca service-ul este autorizat detine obligatia legala ,ca la primirea unui autoturism in vederea executarii unei reparatii sa intocmeasca document de intrare ,astfel incat proprietarul sa detina dovada legala pentru eventuale prejudicii ce pot survenii in perioada detinerii auto in service .
Cu ocazia acceptarii/negocierii conditiilor si valorii de executie, in sarcina reprezentantului service-ului intra obligatia de a incheia contract executie reparatie,in care se precizeaza concret componenta/reparatia ce urmeaza a fi intreprinsa la motor,tinichigerie,vopsitorie,etc,codul acesteia,materialele necesare,timpul normat.
Un exemplar al inscrisului se preda proprietarului asfel incat la preluarea /
receptia lucrarii sa se verifice indeplinirea obligatiilor initial asumate
Executia de lucrari in service fara documente legale ,este sanctionata de catre autoritatile in drept .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele de asigurari si casco little_badger07 little_badger07 prietenul meu a avut un accident rutier soldat cu avarierea a 2 masini aflate in fata lui la un semafor.prima masina era un logan caruia i-a platit din buzunar ... (vezi toată discuția)
Reparaþie auto în garanþie pe casco cu regres rca cosminph cosminph Bună ziua. În urmă cu o săptămână am fost implicat într-un accident rutier în care mi-am avariat auto din vina altui conducător. Întrucât deţin ... (vezi toată discuția)
Reparatie masina cosmin923 cosmin923 Masina mea parcata a fost lovita de un sofer beat. I s-a facut dosar penal la politie. Am convenit sa plateasca reparatia. A platit partea mecanica, iar cand a ... (vezi toată discuția)