avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PLATA IMOZITULUI PENTRU CHIRIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PLATA IMOZITULUI PENTRU CHIRIE

Bună ziua. Am și eu (propietrar fiind) un chiriaș (un SRL -pers juridica), căruia i-am solicitat (în termeni civilizati) sa îmi facă și mie dovada plăților (lunare) a impozitului pe chirie, începând cu luna ianuarie 2024; nici scum la 02. dec. "24, eu nu știu dacă (conf cod fiscal în vigoare) chiriașul meu (SRL fiind) a achitat impozitul pe chirie, ptr ca nu vrea sa prezinte nici o dovada în acest sens. Cum pot verifica dacă impozitul pe chirie este plătit (conf legilor în vigoare) de către SRL-ul care imi este chiriaș ? Multumesc ptr răspuns.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 07:31, 8 Decembrie 2024
Bună ziua,

De ce aveți nevoie de dovadă? Îl verifică ANAF, pe dvs. nu vă afectează cu nimic dacă nu l-a plătit.
Bună ziua,

Între timp au apărut (pe 5 decembrie) noi reguli în domeniu. Le puteți citi aici:
www.avocatnet.ro/articol_684...

Faceți solicitare scrisă, de-acum are obligația legală să vă răspundă:
Potrivit noii ordonanțe, s-au stabilit următoarele:
- firmele și PFA-urile care achită chirie sunt obligate să elibereze, la solicitarea proprietarului, uzufructuarului sau a altui deținător legal (adică beneficiarul chiriei), un document care să ateste cuantumul impozitului reținut și plătit;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica prevederile oug 115/2023 pentru chiria pentru luna ... Medresia Medresia Cum se aplica prevederile OUG 115/2023 pentru chiria pentru luna ianuarie 2024 daca aceasta a fost platita anticipat in luna decembrie 2023? (vezi toată discuția)
Art. 841 nou introdus in codul fiscal, alin.1 Daniela.Vladuianu Daniela.Vladuianu Buna ziua, conf ART. 841 nou introdus in codul fiscal, la alin.1 se prevede : (1) În cazul veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, altele decât cele ... (vezi toată discuția)
Am o dilema care e la limita legii sau legea nu o acopera. goby1986 goby1986 Buna ziua! Am o dilema care e la limita legii sau legea nu o acopera. Am un srl infiintat in 29 dec 2023(la ONRC) care a fost inregistrata la ANAF abia in 03 ... (vezi toată discuția)