Bună ziua,soțul meu a murit acum un an,noi avem un băiat de 14 ani.Casa pe care o avem este data de bunica soțului prin vânzare-cumpărare. Soacra-mea mea vrea casa care este moștenirea mea și a copilului, dorește sa îmi anuleze certificatul de moștenitor,spune ca pământul unde e casa mea a fost a mamei sale.Aici la Pașcani, judecătoarea care judeca cazul este foarte ușor de manipulat.Am făcut și evacuarea soacrei din casa mea,pt ca locuiește acolo,cu toate ca are casa ei,și a rămas în pronunțare.Eu cred ca este normal sa nu mai vreau sa locuiască soacra mea în casa mea,chiar dacă eu și copilul locuim la bloc.Ce pot face?O plângere la CEDO pot? Și cât costa, mulțumesc.
Doamna ce spune soacra are relevanta 0 ,sunt doar cuvinte.O plângere la CEDo se face în ipoteza în care ați pierdut un proces în România în toate căile de atac ordinare și considerați ca nu v- au fost respectate drepturi prevazute în Convenție.Puteti face cel mult o plângere la preotul din sat pt anincerca ss va reconciliere cu soacra,CEDO nu se ocupa cu asa ceva..
Pana la CEDO mai aveti. Acolo mergeti numai daca ati epuizat toate caile de atac din tara si chiar si asa, numai daca v-a fost incalcat un drept fundamental de catre institutiile statului.
Mai departe depinde de acea tranzactie si de situatia casei.
Dvs credeti ca e normal sa o dati afara din casa unde a locuit probabil toate viata, desi nu locuiti acolo, ea considera ca e normal sa ceara anularea unui act facut probabil doar pe hartie. Mai departe judecatorul va decide.