avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie Avarii apa condominiu Case fara Asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie Avarii apa condominiu Case fara Asociatie Proprietari constituita

buna ziua
avem urmatoarea situatie:
- condominiu de 10-12 case, din care 8 bransate la conducta de apa si canal
- apometre cu citire radio la 8 dintre case plus apometru general la conducta
- nu exista asociatie de proprietari (marea majoritate nu doreste constituirea)
- avem pierderi/diferente intre apometru general si individuale
- am avut o avarie uriasa, recent, de aprx 900mc
- familia mea e declarata cu 5 membri, o alta fam cu 3 membri, in rest sunt declarati cate 1-2 desi in case sunt 2-4 membri
- astfel, noi suportam aprx 30% din toate diferentele si mai ales din avaria uriasa recenta
- in cadrul investigatiilor legate de avarie, s a mai constatat ca 2 case sunt bransate la canalizare, fara a avea contract
AC Ilfov ne a informat ca nu pot reevalua situatia iar facturile recent emise trebuie achitate.

intrebarea mea este: cum putem noi gestiona aceasta situatie, respectiv:
- avem posibilitatea legala sa solicitam reechilibrarea impartilor avariilor si pierderilor anterioare ?
- daca se refuza constituirea asociatei de proprietari, exista alta parghie prin care putem rezolva situatii de acest gen ?

va multumesc anticipat pentru rabdare si raspunsuri
Marius
Cel mai recent răspuns: MariusCalin13 , utilizator 14:49, 18 Decembrie 2024
sigur, am facut o adresa cu toate elementele mentionate de dvs
urmeaza sa le raspund iarasi, incluzind si mentiunile din hotaririle ADIA Ilfov ;
sunt impreuna la raspunsuri, si cei de la sediul central
suntem din Bragadiru, Ilfov
Mentionati la sfarsit :
In cazul in care nu aplicati legea 241 ne vom adresa ANRSC.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie nu imi reiese ca numai dv. achitati pierderile. Nu spun ca nu ar fi asa, spun ca nu vad sa reiasa din ce ati scris. Iesirile depind de ce citiri aveti la pometre, de unde sunt situate, de cum este instalatia comuna si ce scrie in Normele metodologice.
In privinta pierderilor pe care le suportati cu bransarile ilegale, pierderi etc., este obligatia proprietaarului, asa este. Ar trebui totusi sa adunati actele acelea sa va analizeze cineva tehnic sau juridic, sa vedeti daca acel consum realmente trebuie impartit altfel, cum abnume, cine din coproprietarii instalatiei comune nu a achitat etc. si sa ii notificati pe toti, vecini si ADIA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , o problema asemanatoare am avut cu ApaIlfov , Am trimis notificari si intr-un final au redus factura la jumatate de la 34.000 lei la 17.000 lei . La mine exista o avarie dupa ceas si apa se infiltra in pamant fara sa se vada in prima faza . Fiind citire radio erau obligati sa ne sesizeze eroarea la consum foarte mare avand baza de date anuala . Si-au recunoscut neglijenta si au suportat apa ce iese , canalizarea avand in vedere ca nu ajungea la canal .Totul a fost rezolvat in 7-10 zile calendaristice si achitat conform unui scadentar in 3 luni fara penalitati . Insa puteti sa faceti asociatie si cu timpul debransati pe cei care nu sunt membri la alimentarea facturata pe noua asociatie , greu dar nu imposibil , Acum mai depinde si unde a fost avaria , inainte, dupa ceas sau la jumatate , Oricum pierderea o factureaza in functie de ceasul central , dupa ceas practic nu se implica ,Facturarea cum se face ,una singura sau individual , cine imparte factura in functie de citirile radio la cei 8 si cate sunt de fapt racordate la apa 10 sau 12 case , Neglijenta este de ambele parti , insa in curte la dumneavoastra numai prin implicare se p[oate rezolva . Orice bransare dupa ceas se numeste furt , cu asta va puneti in miscare actiunea , identificati canalele , robineti de acces , cereti dreptul de a averifica fiecare casa , in tocmiti o comisie din 2-3 proprietari si o societate de instalati , sau un angajat ApaIlfov si intocmiti un proces-verbal de constatare si de aici la mediator , avocat sau instanta de judecata , pe rand nu toate in acelasi timp.

MariusCalin13 a scris:

buna ziua
.......
- in cadrul investigatiilor legate de avarie, s a mai constatat ca 2 case sunt bransate la canalizare, fara a avea contract
AC Ilfov ne a informat ca nu pot reevalua situatia iar facturile recent emise trebuie achitate.

Ce legatura are consumul sau pierderea de apa cu canalizarea? Adica cu ce influenteaza apa care vi sa facturat cu faptul ca unii ar fi bransati ilegal la canalizare?

Alte discuții în legătură

Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberarii unei adeverinte Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea In urma cu 2 ani societatea de distributie apa -canal a efectuat lucrai de extindere a retelei de distributie pe strada unde locuim . Dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu formularea unei ... NICOL COSTACHE NICOL COSTACHE Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu formularea unei notificari catre apa canal ilfov si totodata sa ma indrumati ce pot face. Am sa va povestesc pe ... (vezi toată discuția)