avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O persoana juridica a achizitionat un apartament de nou
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O persoana juridica a achizitionat un apartament de nou

O persoana juridica care a achizitionat un apartament de nou in anul 2019 de la o alta persona juridica, aplicand la momentul respectiv taxarea inversa, poate vinde in anul 2024 acest apartament fara TVA catre o persoana fizica, platind statului TVA-ul calculat in urma ajustarii taxei deduse la momentul achizitiei acestuia? Se poate livra fara tva indiferent daca pretul vanzarii de acum este dublu fata de valoarea achizitiei fara tva inregistrata in contabilitate? Mentionez ca nu s-au facut transformari, modernizari ale apartamentului.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea tva la vanzarea de cladiri si terenuri aflate in patrimoniu camelia moga camelia moga in cazul in care o societate comerciala decide sa vanda din patrimoniu cladiri si terenuri ,cum se aplica TVA-ul ,in cazul in care cumparatorul este persoana ... (vezi toată discuția)
Despre tva la tranzactiile imobiliare intre persoane juridice ligrivatin ligrivatin Buna ziua tuturor In 2007 am cumparat pe firma (platitor de TVA) un imobil in vederea desfasurarii unei activitati de tip after school. Cumpararea a fost ... (vezi toată discuția)