avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor deces conf. CCM invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor deces conf. CCM invatamant

Conform CCM din invatamant, art 35, alin 1, lit c) prevede in cazul decesului unui membru de familie, un ajutor de de deces conform legii anuale a bugetului asigurarilor sociale de stat ( adica 3784 lei)

Daca la decesul tatalui s-a primit de la Casa de Pensii ajutorul de inmormantare , beneficiez si de acest ajutor din partea angajatorului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sanicol , utilizator 08:38, 4 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, sunt 2 tipuri de ajutoare care se pot oferi in situatia unui deces.
1. ajutor de inmormantare
2. ajutor de deces

1. Ajutorul de inmormantare se acordă de către angajator din sursele proprii, respectând prevederile contractului de muncă colectiov /individual sau ale regulamentului intern.

2. Ajutorul de deces, acordat in baza Legii nr.360/2023,si care se obtine de la Casa de pensii.

Ajutorul de înmormântare şi ajutorul de deces pot fi cumulate de persoana îndreptăţită a le primi în cazul decesului asiguratului (salariatului), al pensionarului sau al unui membru de familie care nu era asigurat ori pensionar la data decesului.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces invatamant elzgeo elzgeo Buna ziua! Va rog sa lamuriti care este valoarea ajutorului de deces, pentru un salariat din invatamant? Are vreo valoare contractul colectiv de munca( 5 ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces danaro danaro Buna ziua, mama mea, pensionara, a decedat. Ca si pensionara are dreptul la un ajutor de deces, dar eu, ca si fiica a ei, salariata fiind, pot beneficia si eu? (vezi toată discuția)
Acordare ajutor deces noa noa Poate acorda o institutie publica ajutor de deces sotiei salariatului decedat sau persoanei care s-a ocupat de inmormantare? Care este baza legala a acordarii ... (vezi toată discuția)