avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fii chemat in instanța dacă am lucrat la negru ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fii chemat in instanța dacă am lucrat la negru ?

Buna ziua . Luna trecută am fost la un job in care mi s a spus ca o sa fiu ținut 2 3 zile de proba plătit , cele 2 3 zile s au prelungit și am ajuns la 2 săptămâni și o zi fără sa semnez ceva . In ultima zi am încasa niște bani și nu am mai dorit sa vin la acest job. Când am sunat angajatorul sa i spun și sa i cer banii pe care i am muncit , acesta îmi spune ca nu poate sa mi dea toți banii ca eu n as fi lucrat doar m am plimbat , in aceasta situația eu nu am mai vrut sa i dau banii încasați pana nu primeam toți banii pe care i am muncit . Acum el îmi spune ca o sa dau banii in instanța , e posibil legal sa ma cheme in instanța , eu neavând contract semnat cu ei , lucrând practic la negru .
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024
Marcel Andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Andrei , utilizator 11:58, 4 Decembrie 2024
Accesul liber la justitiei este unul din princiipiile fundamentale din Constitutie .

Dvs ati incasat bani si nu i-ati dat angajatorului ? Daca da, atunci seamana a infractiune .

Da, am încasat niște bani de la clienți , este o firma de curierat , urma sa i predau pana in momentu in care mi a spus ca nu o sa mi primesc banii munciți. Dacă lucram la negru , se poate numi infracțiune ? Eu neavând niciun contract semnat cu angajatorul .
Cornel Vasile a scris:

Accesul liber la justitiei este unul din princiipiile fundamentale din Constitutie .

Dvs ati incasat bani si nu i-ati dat angajatorului ? Daca da, atunci seamana a infractiune .

Nu, ceea ce ati facut dvs este infractiune insusirea unor bani care nu erau ai dvs... pentru munca fara c.i.m. puteati sesiza ITM-ul.
Am inteles , și cum se pedepsește așa ceva , cum decurge un astfel de proces?

Cornel Vasile a scris:

Nu, ceea ce ati facut dvs este infractiune insusirea unor bani care nu erau ai dvs... pentru munca fara c.i.m. puteati sesiza ITM-ul.

Depinde la ce infractiune va incadreaza .. oricum pasii sunt : sesizare Politie/Parhet si apoi dosarul ajunge in instanta.

Alte discuții în legătură

Echipamente de lucru! gigidorescu gigidorescu Am lucrat la o societate unde aveam salariul minim pe economie in contract si o (mare) parte \"la negru\". Patronul mi-a trimis un laptop prin curier (fara a ... (vezi toată discuția)
Munca la negru sor_ile sor_ile Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
3 zile de munca silviu35 silviu35 AM lucrat 3 zile la o firma la negru fara contract de munca am facut copie de pe documentul unde am semnat pot sa imi recuperez cele 3 zile de munca daca ... (vezi toată discuția)