Am primit o citatie conform careia sunt chemat ca martor la un anumit proces. Din mai multe motive nu vreau sa ma duc (ideea principala ar fi ca eu nu as vrea sa ma prezint pentru a nu risca complicatii inutile atunci cand ma voi plimba pe strada - de exemplu :D ). Rog pe cineva sa-mi spuna, daca are cunostiinta, ce pot face in cazul acesta? Ce sa intampla daca nu ma prezint? Procesul este de natura penala si are legatura cu un hot pe care l-am prins eu si alte persoane in urma cu ceva timp. Eu consider ca mi-am facut datoria civica in sensul ca l-am alergat si prins pe hot si am dat cateva declaratii in care am spus tot ceea ce era de spus. Nu inteleg ce as putea face la tribunal mai mult decat sa mai povestesc inca o data ce am scris in declaratii. Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca nu va prezentati, veti primi o amenda, ceea ce mi se pare tare neplacut :P
Daca vreti sa "nu trebuiasca sa aveti grija cand mergeti pe strada", puteti, de exemplu, sa mergeti si sa spuneti ca nu va mai aduceti aminte nimic... Ca ati uitat subit totul :D
Declaratiile pe care le-ati dat la politie trebuie sustinute in fata instantei pt. a avea o valoare reala in proces...
Am vorbit si cu alti avocati care m-au sfatuit sa ma duc. Va multumesc pentru raspunsuri.
Alte discuții în legătură
Posesie cannabis
adrian2223
Am fost prins de catre jandarmi cu cannabis (sub 1 gram). Am dat declaratii , mi s-au facut poze si mi-au dat drumul. Un jandarm mi-a spus ca nu e cazul nici ... (vezi toată discuția)
Este corect?
hvz
ieri mi-am luat-o rau de tot. am fost surprinsa de radar cu 93 km/h in localitate;
stimabilii politisti m-au urmarit aprox. 15 km mergand in spatele meu ... (vezi toată discuția)