avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Aviz comisie de expertiza Personalul din ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Aviz comisie de expertiza Personalul din învățământ este ...

Aviz comisie de expertiza
Personalul din învățământ este obligat să obțină anual un aviz psihologic.
Un angajat a obținut acest aviz de la unitatea sanitară cu care angajatorul are contract de servicii de medicina muncii, dar cu termen de revizuire la 6 luni. La data expirării avizului, salariatul a prezentat un aviz de la altă unitate sanitară, iar angajatorul i-a cerut ca revizuirea să se facă la aceeași unitate sanitară la care a fost eliberat primul aviz. Deoarece angajatul nu a prezentat acest aviz a fost suspendat din funcție, până la remedierea situației. Angajatul s-a adresat instanței, iar aceasta a hotărât să obțină aviz de la Comisia de Expertiză fără precizări..
Despre ce comisie este vorba?
Cel mai recent răspuns: Sanosimproconsult , utilizator 10:16, 6 Decembrie 2024
In mod normal, legal, la 6 luni, avizul trebuia obtinut de la aceeasi unitate sanitara cu care angajatorul are incheiat contract de prestari servicii medicale. Nu s-a procedat astfel si, dupa parerea mea, instanta a decis sa se obtina aviz de la Comisia de expertiza medicala de pe langa CJP.
Intre cele 2 avize depuse la angajator, ce diferente exista ?
Primul aviz era "apt condiționat cu reexaminare", iar avizul de la cealaltă firmă era simplu "apt".
Reexaminarea trebuia facuta tot de catre unitateaa medicala care a emis prima fisa de aptitudine.
Multumesc mult. In prezent Comisia de Expertiza a capacitatii de munca nu mei este sub jurisdictia Casei de Pensii, ci a trecut in cea a Ministerului Sanatatii, respectiv a Institutului de Expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie medicina muncii popa petronela popa petronela Am primit de la medicul de medicina muncii o interdictie temporara de 6 luni.Mentionez ca lucrez in invatamint si aceasta a urmat datorita unei interneri la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am efectuat examenul medical periodic, in urma caruia ... vylut vylut Buna ziua! Am efectuat examenul medical periodic, in urma caruia am primit recomandarea din partea medicului de medicina muncii sa nu mai lucrez ture de ... (vezi toată discuția)
Avizul medical si fisa de aptitudini opreaflorin044 opreaflorin044 Buna ziua.In legatura cu un aviz medical de siguranta circulatiei.Sunt angajat la doua firme pe postul de sofer,iar una dintre firme are contract cu un centru ... (vezi toată discuția)