avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Am efectuat examenul medical periodic, in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Am efectuat examenul medical periodic, in urma caruia ...

Buna ziua! Am efectuat examenul medical periodic, in urma caruia am primit recomandarea din partea medicului de medicina muncii sa nu mai lucrez ture de noapte. Angajatorul considera ca, pentru a fi scutita de munca de noapte, ar trebui sa vin cu o decizie de la o comisie nationala de expertizare a capacitatii de munca. E normal sa se ignore parerea examinatorului unitatii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vylut , utilizator 20:40, 15 Mai 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recomandarea medicului specialist de medicina muncii mentionata in fisa de aptitudine a lucratorului declarat "apt conditionat" trebuie respectata de catre angajator, fara niciun alt document medical.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorului mentioneaza:
-art. 10 În condiţiile în care medicul de medicina muncii face recomandări de tip medical, aptitudinea este condiţionată de respectarea acestora, iar în fişa de aptitudine anexa nr. 5, avizul medical va fi "apt condiţionat".
-art. 35 La aplicarea măsurilor preventive tehnico-organizatorice la locurile de muncă, angajatorii vor ţine seama de rezultatele supravegherii sănătăţii.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta efort redus lady_c29 lady_c29 Buna ziua! O angajata mi-a adus de la medicul specialist o adeverinta in care i se recomanda evitarea efortului fizic si a ortostatismului prelungit, in urma ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului Emilia Aanicai Emilia Aanicai Buna seara !! Am si eu o intrebare pe ce durata de timp se reduce programul la gravide la o sarcina normala fara risc ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap dianafm dianafm Buna ziua, Mama mea are o boala autoimuna si detine in acest sens si un certificat de handicap grad II. Momentan lucreaza intr-o institutie la departamentul ... (vezi toată discuția)