Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de bransare la gaze pentru casa ta este din bransamentul lui deja existent?
Vecinul este proprietar pe bransamentul si cutia de gaze situata in dreptul gardului lui?
Alina I.
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
"Cutia vecinului e doar a lui, ele nu se impaart. Solutia nu o gasesc vecinii, ci o firma autorizata, cu aceasta discutati despre solutia cea mai ieftina. Daca vecinul nu e de acord, il dati in judecata. Sau vorbiti cu un avocat sa-l notifice."
In speta asta, instanta si avocatii sunt in plus. Nu e ca si cum vecinul ar fi pus stapanire pe vreun bun public, si interzice accesul altora la el. E vorba despre faptul ca dl bros vrea sa faca economie pe cheltuiala altuia
Bransamentul este partea din instalatie care uneste teava principala de gaze de cutia consumatorului. Pentru a se executa bransamentul, se face proiect, trebuie aprobari, si costurile sunt mari, pentru ca implica spart asfalt, sapat sant, oprit gaze in zona, utilaje, personal...o gramada de costuri. Un bransament e scump, iar vecinul l-a platit. Acum, daca are ocazia sa-si recupereze o parte din bani, sau toti banii ... norocul lui. Dar nu-l poate obliga nimeni sa imparta bransamentul.
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din cite stiu eu, instalatia apartine vecinului de la cutia de gaze pina in casa. Inspre strada apartine societatii de gaze. Asadar incercati sa va bransati inainte de cutia buclucasa. Succes!
Nu căutați lucrul cel mai ieftin, neapărat. Ci liniștea și siguranță Dvs. Cu un astfel de vecin, poate vă treziți și cu certuri ulterioare. Cei a lui să rămână a lui.
Dacă nu reveniti cu detalii, soluțiile vor fi aproximative. Nu știu ce înțelegeți dv prin branșament.
Legal, ce ați spus dv. nu este posibil. Dv. trebuie sa identificați intai soluția legala cea mai ieftina.
Dacă de fapt nu în branșamente, ci în extinderea de rețea, facuta de vecinul, doriti sa va branșate, atunci se schimba situația. În acest caz puteti negocia cu vecinul, cum ziceam, cu ajutorul eventual al unui avocat.
Se poate trece de blocajul actual doar cu o negociere, se întâmplă adesea. Din păcate, dacă nu se întâmplă, decideți dv. daca va adresați instantei sau nu.
Cat despre faptul ca vecinul nu refuza accesul la un bun public, ci la unul privat, este eronat juridic. În realitate, o extindere de rețea trebuie sa fie accesibila tuturor, cu plata părții de investiție, pentru ca nu se fac doua extinderi pentru aceeași zonă. Este dreptul userului sa se branșate la extinderea făcută de vecin, extinderea fiind în coproprietate vecinului și a firmei care deține infrastructura, dar este un bun de interes public. Toată rețeaua energetica are statut special de la legea din 2012 si sunt bunuri de interes public. Nu se pot trage mai multe extinderi pentru ca nu se înțeleg doi vecini.