avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara Am fost transferat in interesul serviciului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara Am fost transferat in interesul serviciului dintr-o ...

Buna seara

Am fost transferat in interesul serviciului dintr-o localitate in alta, diferita de cea de domiciliu in calitate de functionar public.
Indemnizatia de transfer prevazuta de Codul administrativ 57/2019 la art 506 alin)7 stipuleaza ca functionarul public primeste o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei in care se transfera si la un concediu platit de 5 zile lucratoare.
La noul loc de munca vor sa imi acorde indemnizatia in cuantumul ultimului salariu net din care sa mi scada toate retinerile catre stat,rezultand o indemnizatie mult mai mica decat salariul net avut luna anterioara transferului.
Este legala aceasta modalitate de calcul sau ar trebui din valoarea salariului brut sa se retina toate contributiile catre stat,iar valoarea neta rezultata sa fie egala cu indemnizatia?

Multumesc !
Cu Respect,
--
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dan Ciobanu , utilizator 19:56, 8 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din valoarea salariului brut trebuie sa se retina toate contributiile catre stat,
Buna seara
Colegii de la contabilitate continua sa sustina faptul ca din salariul net se retin contributiile catre stat ,consultandu-se cu cei de la Curtea de conturi .
Va rog sa imi dati un sfat cum as putea sa primesc o adresa oficiala pe care o pot lua in calcul cei de la contabilitate.
multumesc
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2024
Dan Ciobanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie co incasata necuvenit laurabica laurabica Buna seara, Cum se retine contravaloarea zilelor de CO efectuate in plus de catre un salariat ? Se retine din venitul brut realizat, valoarea bruta a ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)
Impozit salariu blonzi blonzi cat impozit pot sa imi opreasca din salariu? (vezi toată discuția)