Am fost transferat in interesul serviciului dintr-o localitate in alta, diferita de cea de domiciliu in calitate de functionar public.
Indemnizatia de transfer prevazuta de Codul administrativ 57/2019 la art 506 alin)7 stipuleaza ca functionarul public primeste o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei in care se transfera si la un concediu platit de 5 zile lucratoare.
La noul loc de munca vor sa imi acorde indemnizatia in cuantumul ultimului salariu net din care sa mi scada toate retinerile catre stat,rezultand o indemnizatie mult mai mica decat salariul net avut luna anterioara transferului.
Este legala aceasta modalitate de calcul sau ar trebui din valoarea salariului brut sa se retina toate contributiile catre stat,iar valoarea neta rezultata sa fie egala cu indemnizatia?
Buna seara
Colegii de la contabilitate continua sa sustina faptul ca din salariul net se retin contributiile catre stat ,consultandu-se cu cei de la Curtea de conturi .
Va rog sa imi dati un sfat cum as putea sa primesc o adresa oficiala pe care o pot lua in calcul cei de la contabilitate.
multumesc