Cum se retine contravaloarea zilelor de CO efectuate in plus de catre un salariat ? Se retine din venitul brut realizat, valoarea bruta a indemnizatiei de CO cu minus ?
Se retine C/v zilelor de Co efectuate in plus din total brut lunar. Va rezulta un brut mai mic, care va fi baza de calcul a contributiilor si a impozitului. Daca suma de retinut este mai mare decat total brut luna curenta (eu am avut cazuri!), e nevoie sa recalculati luna anterioara - scazand suma ramasa de retinut - in acelasi fel, doar ca in acest caz e nevoie si de declaratii rectificative.
Multumesc pt rasp.
Mediu privat.
Pot proceda in felul urmator:
In luna iunie 2013 a incetat activitatea cu 28.06 si:
-a lucrat 3 zile;
-a beneficiat de 8 zile de CO ( desi avea dreptul la 4 zile de CO pt per lucr, ea efectuat 18 zile);
- 7 zile CM.
Pentru ca indemnizatia bruta de CO aferenta celor 14 zile efect suplim este de 679, iar pentru perioada lucrata are dreptul la 579 lei (nu iau in calcul ind. CM), eu ii retin cu minus cei 579 lei, rezultand un net de 216 lei. Astfel raman cu o dif de 100 lei brut, pe care as vrea sa ii recuperez in baza DP+chitanta.
Este ok ?
A fost angajata cu 19.04.2013 si a incetat la 28.06.2013. Avea dreptul la 21 zile/an.
Corect, nu afecteaza, dar nu ii pot retine din ind de CM contravaloarea zilelor de CO efectuate suplimentar.
Co necuvenit
madellaine
Buna ziua,
Un salariat a efectuat toate zilele de concediu de odihna pentru anul in curs, insa si-a depus demisia. Este corect sa ii retin contravaloarea CO ... (vezi toată discuția)