avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CO necuvenit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CO necuvenit

Buna ziua,
Un salariat a efectuat toate zilele de concediu de odihna pentru anul in curs, insa si-a depus demisia. Este corect sa ii retin contravaloarea CO acordate in plus, dar nu stiu care suma: cea bruta sau cea neta. Este suficient sa ii retin pe stat (cf. art.272 codul muncii) sau trebuie sa am acceptul sau ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vasile Popa , Consultant fiscal 10:53, 29 Septembrie 2011
Da, puteti sa-i retineti, oricum el nu era indreptatit sa ia tot CO, prin urmare puteti sa-i retineti si calculati la suma bruta, nu aveti nevoie de acceptul lui, ii puteti explica si va vedea si pe fluturas sau statul de plata.
efectuati o nota de calcul cu minus (suma necuvenita) si o introduceti in brutul lunii curente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie co incasata necuvenit laurabica laurabica Buna seara, Cum se retine contravaloarea zilelor de CO efectuate in plus de catre un salariat ? Se retine din venitul brut realizat, valoarea bruta a ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)