avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Restituire indemnizatie CO incasata necuvenit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Restituire indemnizatie CO incasata necuvenit

Buna seara,

Cum se retine contravaloarea zilelor de CO efectuate in plus de catre un salariat ? Se retine din venitul brut realizat, valoarea bruta a indemnizatiei de CO cu minus ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: laurabica , utilizator 10:44, 30 Iunie 2013
Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.

Prn urmare, nu aveti cum sa-i retineti direct c/v indemnizatiei de CO aferenta zilelor de CO efectuate in plus.
Legal, nu am dreptul sa fac retinere la salariu pe statul de plata (cf CM)
Ma mai gandeam sa ii adun indemnizatiile brute aferente CO din statele de plata (4 zile in apr+6 zile in mai + 4 zile in iun), dupa retinerea contrib va rezulta un net X, iar X-ul respectiv sa mi-l inapoieze sub forma de DP+chitanta (acest calcul nu va aparea in statul de plata, ci pur si simplu va figura cu ceea ce a realizat in luna iuinie). Teoretic ar fi in regula asa, dar nu stiu daca salariata va dori sa inapoieze suma primita necuvenit. Daca nu vrea, singura posibilitate este sa recuperez banutii in instanta.
Ms.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical diminueaza zilele de concediu de odihna aferente aceluiasi an ciovica ciovica Daca in ultimele 12 luni (in acest interval fiind cuprinsa perioada noiembrie 2008-decembrie 2009) salariatul a avut 90 zile concediu medical si a efectuat ... (vezi toată discuția)
Co necuvenit madellaine madellaine Buna ziua, Un salariat a efectuat toate zilele de concediu de odihna pentru anul in curs, insa si-a depus demisia. Este corect sa ii retin contravaloarea CO ... (vezi toată discuția)
Recuperare plata co de la angajat ! 2lk 2lk Buna ziua, am intalnit urmatoarea situatie : unui angajat i-a fost incetat contractul de munca din motivul ca a lipsit 10 zile nemotivat, la lichidare trebuie ... (vezi toată discuția)