avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un ...

Buna ziua,

am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un raspuns. Sunt tatal unui baiat care este in clasa 5.
In clasa baiatului, exista un grup de 3-4 baieti care sunt foarte agresivi, unul din ei a facut mai multe fapte urate: il bate aproape zilnic pe un alt coleg,
a spart capul altui coleg, dar toate aceste fapte nu au fost raportate de diriginta, spre directorul scolii.

Saptamana trecuta, in timpul orei cu directorul scolii, acest baiat i-a furat baiatului meu din penar un pix pe care l-a distrus, l-a catalogat drept "drogat",
si fapta cea mai urata este ca l-a pictat pe nas cu o corioca, fara ca baiatul meu sa opuna rezistenta.
In prealabil am vorbit cu diriginta clasei, sa nu-l puna in apropierea bancii acestui individ,
ca o preventive. Dar nu s-a intamplat asa, diriginta spunand ca nu se va intampla nimic.

Baiatul nostru ne-a informat ce aceste fapte, si am plecat furiosi la scoala, sa vorbim cu directorul scolii.

Pe holul scolii, l-am chemat afara din clasa pe acest baiat, si am vrut sa-l fac sa vina sa vorbim fata in fata cu directorul.
Din greseala, si acum regret acest lucru, am pus mana cumva pe gatul lui, dar nu tare, ca si cum as prinde un prieten de dupa gat.
Baiatul s-a smucit si a fugit. Deci nu am mers sa-l lovesc, sau sa il ranesc, doar am vrut sa-l fac sa vina sa vorbeasca cu noi.
Din pacate totul a fost filmat de camerele instalate pe holul scolii.

Mentionez ca acest baiat nu a avut nevoie de ingrijiri medicale nici macar 2 minute, dupa intalnirea cu noi nu parea afectat de situatie.

Directorul si diriginta au zis ca dupa ce au vizionat filmul, ca as fi comis o fapta foarte grava.

Ce as putea pati in cazul parintii acestui baiat imi vor face plangere penala? Cea mai simpla , si cea mai grava varianta?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2024
aurelaurel20242025, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 13:44, 27 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În fine, dacă copilul meu s-ar întoarce acasă cu capul spart eu aș observa.
acest răspuns util
Nu inteleg cum musamalizeaza plangere dupa plangere si cap spart. Presupun ca s- chemaat politi, ca printii au fcut ce trebuie si scoala a acoperit, ma intreb cum...
Or am impresia ca va lasati intimidati si dv., parintii... Poate gresesc. Ati asteptat foarte mult, nu v-ati unit, nu stiu daca macar voi, parintii, cunoasteti ce inseamna bullying, vad aici pareri ale unor persoane care nu cunosc.
Nesimtitul acela este un copil care sufera, care trebuie ajutat la fel ca si victima, la fel ca si martorii prezenti la evenimente. Sunt copii care nu au fost invatati, educati la anumite varste, sunt copii ce adesea sunt abuzati acesti agresori, la randul lor... si adultii din scoala nu fac nimic, din ce vad, pentru nimeni. Nimeni nu educa, nu incearca sa vada, sa cunoasca fenomenul, sa identifice cauze si solutii...

Draga parinte, va rog mult, cititi intai muuuult, mult despre ce inseamna acest fenomen, cum afecteaza fiecare participant, cum va influenta relatiile viitoare ale fiecaruia, de unde vine, cum se educa. Apoi ajutati-va copilul sa isi rezolve problema. In paralel faceti si dv. demersuri, insa cu scopul rezolvarii problemei, nu cu acuzatii, caci acestea nu ajuta pe nimeni, dimpotriva, va pun piedici si justifica reactiile lente si slabe ale scolii.
Adevarat ca f multe chestii sunt ascunse in scoala. Cand a fost spart capul elevului respectiv, totul s-a inchis pe loc, cu acordul parintilor elevilui afectat.

Intrebare: strangerea/punerea usoara a palmei/mainii pe spatele gatului (pentru cateva secunde), se incadreaza la "Loviri si alte violente"?
In cazul cel mai grav, as putea scapa cu o amenda penala?
acest răspuns util
Nu avem de unde sti. In opinia mea nu este infractiunea de lovire, dar asta nu inseamna ca nu poate fi altceva. Totusi, repet, cred ca va axati pe lucruri irelevante.
Capul spart al unui elev nu exista in lipsa unei plangeri. Daca parintii au fost de acord sa nu faca plangere, scoala nu avea ce sa acopere. Este permisa incheierea unui acord in anumite situatii, e legal.
Vorbiti cu un avocat, va rog, nu stim aici ce anume ati facut.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e totul presiunea pe care ați aplicat-o pe ceafa sau gâtul acelui copil, ci și cât de înfricoșător și, prin urmare, agresiv este acel gest. Faptul că nu ați folosit prea multă forță fizică nu înseamnă că nu a fost un gest amenințător și dominator și potențial traumatizant pentru un copil. Dacă nu aveți antecedente penale, probabil că nu riscați decât o pedeapsă minimă cu suspendare sau amenda penală.

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)