avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am cumpărat o locuință de un an de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am cumpărat o locuință de un an de zile.Tot blocul ...

Bună ziua, am cumpărat o locuință de un an de zile.Tot blocul este la paușal, în urma renovării apartamentului meu, am renunțat și la caloriferul din baia de servici (menționez ca nu am anunțat asociația neștiind ca trebuie ),un vecin a dat drumul la căldură ne anunțând acest lucru , drept urmare am inundat o pe vecina de la etajul 7 prin coloana ce trece prin planșeu ,acest lucru ar însemna coloană comună ! În urma discuției cu vecina de sub mine am decis să reparam în primăvară dar este vecina de la etajul 1 ce dorește căldură în baia de servici , în caz contrar dorește să i plătesc eu 2mp de căldură.Ptr a evita alte inundații s a montat robinet la coloana băii de servici și s a oprit căldura,menționez ca aerisirile se făceau la casa liftului dar aceștia au renunțat și acum aerisirile le am eu în casă !pentru a putea repara țeava ce trece pe la mine și vecina trb golite toate coloanele de băi , nu doar pe partea noastră .Cum trebui procedat, cine trebuie să plătească reparația și cine este vinovat de țeava spartă?eu sunt obligată să fac aerisirile ?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 15:24, 6 Decembrie 2024
Buna ziua

Daca blocul este legat la sistemul centralizat de incalzire, debransarea se face numai in anumite conditii (acordul asociatiei, proiect si cerere la furnizorul de energie termica din localitatea dvs). De asemenea, chiar avand acordul asociatiei, in functie de deciziile consiliului local din localitatea dvs debransarea partiala e posibil sa nu fie permisa decat daca sunt indeplinite conditii suplimentare (repartitoare de costuri) sau sa nu fie permisa deloc (zona unitara de incalzire).

Mai departe nu imi este clar ce anume ati facut dvs. Ati taiat tevile comune? Ati scos numai caloriferul si nu ati pus dop?

Vinovat e cine a taiat/spart teava. Daca dvs ati taiat teava si asta a produs inundatia e evident ca culpa va apartine.

De asemenea, nu aveti voie sa faceti modificari la instalatiile comune (tevile verticale) fara aprobarea asociatiei.
Legea 196/2018
[ link extern ]

Art 30 (5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei
părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu,
respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru
lucrările de reparații.

E vina dv si trebuie sa achitati reparatiile cauzate de inundatiile provocate si deasemenea sa reparati si sa readuceti la starea initiala pentru a beneficia doritorii de caldura.
Daca nu pe langa pagubele provocate de taierea tevii veti achita si despaguburi la cei care stau in frig daca va dau in judecata adica o sa ii platiti caldura cum a cerut doamnei de la etaj 1 si dupa ea vor vrea si altii.

Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2024
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
administrația blocului Mihai.Clatinici Mihai.Clatinici Buna seara . O intrebare am si u daca se poate sa si primesc un raspuns. De 2,3 ani tot anunt Administrația și președintele blocului in legatura ca eu iarna ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea coloanelor de caldura ContSters63003 ContSters63003 buna ziua! am si eu o problema, pe care nu stiu cum s-o rezolv. locuiesc intr-un bloc de 4 ani. blocul este vechi, are vreo 35 de ani. la baie nu ... (vezi toată discuția)