avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua. Locuiesc impreuna cu un barbat, cu care am o relatie de 3 ani. Impreuna locuim de 6 luni. Eu am in proprietate un apartament si o casa, dobandite inainte de a locui impreuna, Sunt unic proprietar. Barbatul cu care locuiesc nu are mutatie sau flotant pe locuinta mea, ci pe locuinta lui. Reparatiile si investitiile in casa in care locuim impreuna le fac eu, din banii mei. El ma ajuta cu munca la gradina, animale, etc. dar bani nu pune pentru nimic, decat daca beneficiaza si el ( de ex., am cumparat porci si gaini impreuna, pe care le consumam impreuna). El nu are copii, nu a fost casatorit. Intrebarea mea este daca poate avea pretentia la parte din casa (el sau fratii lui, daca s-ar intampla sa decedam unul din noi). Mentionez ca eu am un copil major.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:28, 6 Decembrie 2024
Daca nu sunteti casatoriti nu are niciun drept.
Doar dacă va căsătoriți si decedati inaintea lui,va avea o cota parte din bunurile ce compun masa succesorala indiferent cum au fost dobândite,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire!? eriksan2002 eriksan2002 Parintii mei s-au mutat dupa casatorie in casa bunicilor din partea mamei unde am convietuit zeci de ani impreuna.Tata intre timp a decedat,au decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot supravietuitor - fiu din alta casatorie flavianda flavianda Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sotul meu - actualmente decedat - are un fiu major din prima casatorie iar inainte de ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)