avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, Urmează sa ma întorc la lucru după ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, Urmează sa ma întorc la lucru după concediu creștere ...

Bună ziua,

Urmează sa ma întorc la lucru după concediu creștere copil.
Inca alăptez, stiu ca am dreptul la reducerea orelor de lucru daca fac o cerere si atașez o adeverință de la medicul de familie. Responsabilul de resurse umane spune ca acest drept se termina cand copilul indeplineste 2 ani. Medicul de familie susține ca pe toată perioada alăptării e valabil. Ati putea sa-mi spuneti cum este, va rog.
Am cerut de la șeful departamentului ca sa ma pună într-un singur schimb, ca am doi copii si schimbul 2 se termina la ora 23:00,iar copiii nu dorm fara mine. M-a refuzat. Am citit pe site ca as putea sa depun o cerere. Oare as avea sanse să-mi accepte directorul? Mulțumesc frumos
O zi frumoasa
Eliza Nagy
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:13, 6 Decembrie 2024
Buna ziua

Conform OUG 96/2003

Articolul 17
(1) Angajatorii sunt obligați să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include și timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găsește copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de muncă cu doua ore zilnic.

Deci pauzele pt alaptare sunt pana cand copilul implineste 1 an.

Legat de modificarea programului de lucru, doar gravidele, lauzele, femeile care alapteaza si parintii din familii monoparentale sunt scutiti de tura de noapte (22.00 - 6.00)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei lauze la reinceperea activitatii criseug criseug Buna ziua, Ce drepturi are o mamica care alapteaza,la reinceperea activitatii? Pentru a obtine reducerea programului de lucru cu 2 ore este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Protecþia maternitãþii la locul de muncã Valias Valias Bună ziua, aş vrea să ştiu dacă în baza OUG 96/2003 îşi pot reduce programul de lucru şi mamele care lucrează cu fracţiune de normă, sau doar ... (vezi toată discuția)
Mamicile care lucreaza si inca alapteaza Carolinu Carolinu Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile mamicii care s-a intors la munca cand copilul a implinit un an si care inca alapteaza. Am auzit ca are dreptul ... (vezi toată discuția)