avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Doresc sa construiesc o constructie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Doresc sa construiesc o constructie metalica(4 piloni ...

Buna ziua.Doresc sa construiesc o constructie metalica(4 piloni si deasupra teava patrata) deasupra parcarii pe care voi pune panouri fotovoltaice.Parcarea are 2 locuri si este in curte la mine.Am nevoie de autorizatie de la primarie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lili_Stefan , utilizator 08:59, 11 Decembrie 2024
Buna ziua

Conform legii 50/1991 aveti nevoie de autorizatie, insa o puteti obtine prin procedura simplificata

Ar mai fi si optiunea de a folosi motivul panourilor fotovoltaice, dar depinde de cum reusiti in cazul unui control sa convingeti ISC ca acel carport este de fapt doar structura panourilor fotovoltaice.

Articolul 3 din 50/1991
(1) Construcțiile civile, industriale, agricole, cele pentru susținerea instalațiilor și utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizației de construire, precum și a reglementărilor privind proiectarea și executarea construcțiilor, pentru:
h) lucrări de construcții cu caracter provizoriu: chioșcuri, tonete, cabine, spații de expunere, corpuri și panouri de afișaj, firme și reclame, copertine și pergole situate pe căile și spațiile publice, anexe gospodărești, precum și anexele gospodărești ale exploatațiilor agricole situate în extravilan;
(2) În vederea simplificării procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții provizorii prevăzute la alin. (1) lit. d), g) și h), autorizația de construire se emite în baza documentațiilor tehnice - D.T. cu conținut simplificat
Bună dimineața.Va mulțumesc pentru răspuns.Am studiat și eu legea de care spuneți și,la art 11 alineat 7 litera f se spune că se pot amplasa panouri fotovoltaice la sol pe o construcție care sa susțină greutatea și problemele legate de vânt zăpadă etc.Credeti că mă pot încadra aici?Ar trebui doar o notificare la primărie.
In citatul dvs e vorba doar de panouri, care se montează pe o construcție preexistentă și, desigur, autorizată. Eu nu am înțeles că o aveți deja. Prin urmare ar trebui să o realizați. Cel mai simplu e să urmați sfatul anterior
Buna ziua

Acesta este si motivul pt care in raspunsul meu anterior v-am spus ca exista si posibilitatea de a alege zona gri si de a va folosi de pretextul ca acea constructie este de fapt doar un suport pt panouri fotovoltaice si nu carport. Legea lasa o oarecare libertate de interpretare. Insa aceasta libertate o au si cei de la ISC.

Din punctul meu de vedere acea constructie pe care vreti sa o faceti este mai mult un carport decat un simplu suport pt panouri fotovoltaice.

Varianta cea mai sigura si care va scuteste de alte discutii e AC pe care, pentru un carport, o puteti obtine prin procedura simplificata.

Lili_Stefan a scris:

Bună dimineața.Va mulțumesc pentru răspuns.Am studiat și eu legea de care spuneți și,la art 11 alineat 7 litera f se spune că se pot amplasa panouri fotovoltaice la sol pe o construcție care sa susțină greutatea și problemele legate de vânt zăpadă etc.Credeti că mă pot încadra aici?Ar trebui doar o notificare la primărie.

Bună seara.Multumesc pentru răspuns.Ce implica obținerea autorizației in formă simplificată? Certificatul de urbanism e necesar?

Alte discuții în legătură

Am nevoie autirizatie pt : Bebe Anton Bebe Anton Buna ziua am o intrebare, daca am nevoie de autorizatie pt amplasarea unei copertine deasupra unei vitrine a unui magazin comercial? (vezi toată discuția)
Avize montare firma luminoasa Ileana567 Ileana567 Poate cineva sa-mi spuna, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine avizele necesare montarii unei firme luminoase pentru un salon de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)